Στις 15/12 η πρεμιέρα του Athenian Capitol

Κατά ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, στις 15 Δεκεμβρίου αντί για την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, μετατίθεται τελικά η έναρξη λειτουργίας του εμπορικού  συγκροτήματος Athenian Capitol.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Στις 15/12 η πρεμιέρα του Athenian Capitol
Κατά ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, στις 15 Δεκεμβρίου αντί για την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, μετατίθεται τελικά η έναρξη λειτουργίας του εμπορικού - ψυχαγωγικού συγκροτήματος Athenian Capitol, που έχει αναπτύξει στη συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού ο όμιλος Χαραγκιώνη.

Η μικρή αυτή χρονική μετάθεση οφείλεται τόσο στην καθυστέρηση των εργασιών προετοιμασίας των καταστημάτων όσο και στην επιθυμία της διοίκησης του συγκροτήματος να μη συμπέσει η πρεμιέρα του Athenian Capitol με εκείνη του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η έναρξη της λειτουργίας του νέου συγκροτήματος του ομίλου Χαραγκιώνη στην καρδιά της εορταστικής περιόδου εκτιμάται από τα στελέχη του ότι θα εξασφαλίσει μια αρκετά καλή και δυναμική εκκίνηση.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η λειτουργία των δύο νέων εμπορικών χώρων εν μέσω κρίσης και κάθετης πτώσης της κατανάλωσης αποτελεί τολμηρό στοίχημα για τους developers, ενώ ο βαθμός αποδοχής τους από το κοινό θα επισπεύσει ή αντίθετα θα ματαιώσει ανάλογες επενδύσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μισθωμένο το 90% των χώρων

Λίγο πριν από τα επίσημα εγκαίνια του Athenian Capitol, έχει μισθωθεί περί το 85% - 90% των χώρων του συγκροτήματος και δεν αποκλείεται μέχρι να τεθεί σε λειτουργία ο όμιλος Χαραγκιώνη να εξασφαλίσει χρήστες και για τα λίγα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων που απομένουν ελεύθερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπορικά εκμεταλλεύσιμοι χώροι του Athenian Capitol φτάνουν τα 10.000 τ.μ. και ότι μεταξύ των μισθωτών συμπεριλαμβάνονται το super market Carrefour (το οποίο ήδη λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες), τα καταστήματα Sprider, Ferrari Store και Imaginarium, αλλά και οι χώροι εστίασης Prestige Cafe και Creperie. Στο συγκρότημα θα υπάρχει, επίσης, αμφιθέατρο 200 θέσεων που τα βράδια θα λειτουργεί ως κινηματογράφος 3D.

Πάντως, το βασικό στοιχείο του Athenian Capitol, στο οποίο μάλιστα στηρίζει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της η διοίκηση του ομίλου, θα είναι το Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου, όπου θα εκτίθενται περίπου 270 οχήματα-αντίκες της συλλογής του εκτελεστικού προέδρου Θεόδωρου Χαραγκιώνη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του developer, μόνο οι επισκέψεις στο μουσείο θα ανέλθουν στις 500.000 άτομα τον χρόνο και θα αποφέρουν έσοδα της τάξεως των 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο πήχης της επισκεψιμότητας στο Athenian Capitol έχει τοποθετηθεί στα 3,6 εκατομμύρια άτομα τον χρόνο. Το ύψος της επένδυσης για την αξιοποίηση του ακινήτου στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την οδό Ιουλιανού ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε μια περιοχή της πρωτεύουσας που υποβαθμίστηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια.


[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v