Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Επιστολή στο ΥΠΟΙΚ για προνομιούχες

Το πράσινο φως έδωσαν οι μέτοχοι της Εθνικής στην απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει 350 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την έκδοση προνομιούχων μετοχών στο ελληνικό δημόσιο. Νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.

Εθνική: Επιστολή στο ΥΠΟΙΚ για προνομιούχες
Το πράσινο φως έδωσαν οι μέτοχοι της Εθνικής στην απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει 350 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την έκδοση προνομιούχων μετοχών στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τον CEO της Τράπεζας, κ. Απ. Ταμβακάκη, η διοίκηση έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα στην ΤτΕ στις 22/10/2010 και σήμερα το πρωί απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αναμένοντας την έγκριση των εποπτικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την κίνηση αυτήν ο όμιλος της Εθνικής Τραπέζης απεγκλωβίζεται από την απαγόρευση διανομής μερίσματος, όπως όριζε ο νόμος.

Στη Γ.Σ. οι μέτοχοι ενέκριναν και την τοποθέτηση των τριών στελεχών κ. Θωμόπουλου, Τουρκολιά και Θεόκλητου στις αντίστοιχες τρεις θέσεις των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ότι η Εθνική έχει εξασφαλίσει από ξένους δανειστές γραμμές χρηματοδότησης (credit lines), που υπερβαίνουν τα 5,5 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Reuters.

O κ. Ταμβακάκης, απευθυνόμενος στους μετόχους της τράπεζας, δήλωσε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Εθνικής θα αυξηθεί μεταξύ του 14,5% και 15% μετά την πώληση ποσοστού 20% της Finansbank.


Η ανακοίνωση της τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι σήμερα, 26 Νοεμβρίου 2010, ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, στο Μέγαρο Μελά. Η γενική συνέλευση συνεδρίασε με απαρτία 39,07% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Πρώτον: Ενέκρινε την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών Ν. 3723/2008 του ελληνικού δημοσίου από την τράπεζα ονομαστικής αξίας 350.000.000 έευρώ ναντι μετρητών, υπό την προϋπόθεση λήψης των λοιπών κατά νόμο εγκρίσεων και παρείχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Δεύτερον: Εξέλεξε τρία πρόσθετα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους κυρίους Αλέξανδρο Τουρκολιά, Άνθιμο Θωμόπουλο και Λεωνίδα Θεόκλητο. Κατά την επακολουθήσασα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, οι ανωτέρω νέοι σύμβουλοι εξελέγησαν αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v