Διεθνή ρόλο για το Σκαραμαγκά διεκδικεί ο Ι. Jafa

Βαρυσήμαντο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος της Abu Dhabi Mar και ισχυρός άνδρας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Iskandar Jafa.

Διεθνή ρόλο για το Σκαραμαγκά διεκδικεί ο Ι. Jafa
Βαρυσήμαντο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος της Abu Dhabi Mar και ισχυρός άνδρας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Iskandar Jafa. Ο κ. Jafa δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την ελληνική οικονομία και τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού κάνοντας προσκλητήριο και προς άλλους επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το ίδιο το Ναυπηγείο, αυτό που τονίζει ο κ. Jafa απευθυνόμενος προς τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, είναι πως διεκδικούν το ρόλο τους στα δρώμενα της διεθνούς ναυπηγικής βιομηχανίας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το δίκτυο εμπορικής προώθησης που ο ίδιος διαθέτει, αλλά και την πολύτιμη πείρα του προσωπικού. Το μήνυμα είναι πως ο Σκαραμαγκάς δεν πρόκειται να περιορισθεί σε ρόλο υποκατασκευαστή ή ακόμη και περιφερειακού παίκτη.

Για τον Iskandar Jafa, το Πολεμικό Ναυτικό είναι προνομιούχος συνεργάτης, παράλληλα όμως περιμένει από την Κυβέρνηση να είναι συμπαραστάτης και στρατηγικός εταίρος στην προσπάθεια των Ναυπηγείων για περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές.

Τόνισε ακόμη ότι όσον αφορά στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία εν συνόλω, οι συγχωνεύσεις αποτελούν μονόδρομο και ζήτημα επιβίωσης, προέβλεψε δε ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να επιτευχθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Τέλος εξήρε την ελληνική ναυτοσύνη ως πανάρχαιο οικονομικό και πολιτισμικό αγαθό υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί την εγγύηση για την επιβίωση της Ελλάδας παρά τα προσωρινά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v