ΑΤΛΑ: Μπλόκο στην πώληση περιουσιακών στοιχείων

Μπλόκο στη διάθεση περιουσιακών στοιχείων της Ατλάντικ και ιδιαίτερα καταστημάτων και παγίου εξοπλισμού, έως ότου υπάρξει συνολική συμφωνία ή μη με τους προμηθευτές και πιστωτές της, επιχειρεί να βάλει ομάδα προμηθευτών.

ΑΤΛΑ: Μπλόκο στην πώληση περιουσιακών στοιχείων
Μπλόκο στη διάθεση περιουσιακών στοιχείων της Ατλάντικ, και ιδιαίτερα καταστημάτων και παγίου εξοπλισμού, έως ότου υπάρξει συνολική συμφωνία ή μη της αλυσίδας super market με τους προμηθευτές και πιστωτές της, επιχειρεί να βάλει ομάδα προμηθευτών της.

Ειδικότερα, πέντε προμηθευτές της αλυσίδας, με συνολική απαίτηση έναντι της Ατλάντικ της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, δικάζουν αύριο το πρωί προσωρινή διαταγή επί αίτησης μεταρρύθμισης της υπ’ αριθμ. 1022/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διέταξε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής.

Η ομάδα των προμηθευτών αιτείται την απαγόρευση οποιασδήποτε διάθεσης περιουσιακού στοιχείου και ιδιαίτερα τη μεταβίβαση παγίου εξοπλισμού και καταστημάτων μέχρις εκδόσεως επικυρωτικής ή μη συμφωνίας της Ατλάντικ με τους πιστωτές της.

Σημειώνεται ότι η Ατλάντικ έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές και εκκρεμεί να παρουσιαστεί επιχειρησιακό πλάνο αναδιάρθρωσης - εξυγίανσης, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την πλειοψηφία (51%) των πιστωτών της.

Η διοίκηση της εισηγμένης τους τελευταίους μήνες προχωρά σε διαδοχικές πωλήσεις καταστημάτων (χθες ανακοίνωσε την πώληση άλλων δύο), κάποιες εκ των οποίων είναι, σύμφωνα με την πλευρά των εναγόντων, διακανονισμός οφειλών προς συγκεκριμένους προμηθευτές.

Η ίδια πλευρά αναφέρει ότι από τότε που υπέβαλε η Ατλάντικ αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 το δίκτυο των καταστημάτων της έχει μειωθεί από 151 σε 122, ενώ η ανησυχία των προμηθευτών, που παραμένουν ανεξόφλητοι, εντείνεται από τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά για επικείμενες συμφωνίες πώλησης πακέτου 10 καταστημάτων σε μεγάλη αλυσίδα super market.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v