Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέα: Ξεκινά λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα

Με την πρόθεση μακροπρόθεσμα να επεκταθεί σε γενικό νοσοκομείο, η νέα μαιευτική και γυναικολογική κλινική Ρέα, ξεκινά τη λειτουργία της την ερχόμενη Δευτέρα.

Ρέα: Ξεκινά λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα
Με την πρόθεση μακροπρόθεσμα να επεκταθεί σε γενικό νοσοκομείο, η νέα μαιευτική και γυναικολογική κλινική Ρέα, ξεκινά τη λειτουργία της την ερχόμενη Δευτέρα.

Η νέα ιδιωτική κλινική εν μέσω οικονομικής κρίσης προτίθεται να εγκαινιάσει κλειστά πακέτα νοσηλείας, που θα αφορούν φυσιολογικό τοκετό, καισαρική και γυναικολογικά περιστατικά, ενώ σε περίπτωση επιπλοκής, το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει θα απορροφάται από το ίδιο το μαιευτήριο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το μεσημέρι η διοίκηση του μαιευτηρίου σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του μαιευτηρίου κ. Στ. Τσαλίκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του παρά την οικονομική κρίση, δήλωσε πως για πρώτη φορά επιχειρείται η εισαγωγή κλειστού νοσηλίου σε κλινική με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στο business plan του Ρέα, είπε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις αφορούσαν 6.000 γεννήσεις ετησίως, με τις οποίες θα ήταν δυνατή η απόσβεση της επένδυσης εντός εξαετίας. Όμως σήμερα, και με τη χρήση του κλειστού νοσηλίου, υπολογίζεται ότι η προτίμηση των επίτοκων θα οδηγήσει σε περίπου 10.000-11.000 γεννήσεις ετησίως, οδηγώντας σε ταχύτερη απόσβεση.
 
Στόχος για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, είναι να καλυφθούν οι λειτουργικές και δανειακές ανάγκες του μαιευτηρίου, μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, αλλά και να υποδεχθεί το Ρέα τις μέλλουσες μητέρες και τα νεογνά, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στα Νότια Προάστια στον τομέα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Η επένδυση ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε από τους μετόχους και από δανεισμό (έχει εγκριθεί δάνειο 67 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί 49 εκ. ευρώ, ενώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έχει χρηματοδοτηθεί με άλλα 47 εκ. ευρώ και υπάρχει έγκριση από τη γενική συνέλευση για άντληση άλλων 4 εκ. ευρώ). Εκκρεμούν ακόμη το διαγνωστικό τμήμα και το γκαράζ του μαιευτηρίου.

Οι μέτοχοι του Ρέα είναι 450 μαιευτήρες-γυναικολόγοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατέχουν μέχρι το 1% του μετοχικού κεφαλαίου και μόνο λίγοι παλιοί μέτοχοι διατηρούν μεγαλύτερο ποσοστό έχοντας αυξήσει τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου). Επίσης υπάρχουν άλλοι 450 συνεργαζόμενοι γιατροί.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νίκο Λοϊσιο, το Ρέα έχει συνάψει σύμβαση με εταιρία φύλαξης βλαστοκυττάρων και με τη δημόσια Τράπεζα για τη φύλαξη μεσεγχυματικών κυττάρων σε πολύ χαμηλό κόστος, προγραμματίζεται να λειτουργήσει και τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ παράλληλα γίνονται διαπραγματεύσεις με ασφαλιστικούς οργανισμούς και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για την κάλυψη των ασθενών, τουλάχιστον στο μέρος των διαγνωστικών εξετάσεων ή θεραπειών που δεν σχετίζονται με τοκετούς.

Η κλινική είναι συνολικής έκτασης 24.000 τ.μ., έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και είναι δυναμικότητας 200 κλινών. Είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που προσφέρουν διαγνωστική ακρίβεια, υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τον ασθενή και μικρότερη διάρκεια νοσηλείας. Διαθέτει εξειδικευμένες μονάδες νοσηλείας (όπως ΜΕΘ και ΜΕΝΝ Ι, ΙΙ & ΙΙΙ Επιπέδου), υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, ανοικτό Μαγνητικό Τομογράφο, δύο ψηφιακούς μαστογράφους, ο ένας εκ των οποίων με δυνατότητα τομοσύνθεσης, Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης και υπερηχοτομογράφο μαστού με τεχνολογία Shear Wave Elastography.

Η ΡΕΑ ακολουθεί σύγχρονη αντίληψη για τη φροντίδα της γυναίκας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως συμβουλές διατροφής, σεμινάρια για το μητρικό θηλασμό, τη φροντίδα και την ασφάλεια του μωρού, καθώς επίσης και λειτουργία 24ωρης γραμμής επικοινωνίας και παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

πηγη: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v