Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκάνδαλο σε συνδεδεμένη εταιρία της ΣΕΛΜΑΝ

Σε διευκρινίσεις για το σκάνδαλο με τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της συνδεδεμένης εταιρίας ΣΕΛΜΑΝ Σοφιανός Παρκέτα, προχώρησε η Σέλμαν. Τι απαντά η ΣΕΛΜΑΝ ΣΟΦΙΑΝΟΣ.

Σκάνδαλο σε συνδεδεμένη εταιρία της ΣΕΛΜΑΝ
Σε διευκρινίσεις για το σκάνδαλο με τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της συνδεδεμένης εταιρίας ΣΕΛΜΑΝ Σοφιανός Παρκέτα, προχώρησε η Σέλμαν.

Αναλυτικότερα, η Σέλμαν συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία ΣΣΠ ΑΕ και μέχρι πρότινος συμμετείχε και στη Διοίκησή της.
 
Τα μέλη του ΔΣ που είχε διορίσει η ΣΕΛΜΑΝ υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, διότι αποκαλύφθηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος, τον οποίον διορίζουν οι λοιποί μέτοχοι, δεν υπέβαλε δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και απέκρυψε τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου με αποτέλεσμα να καταλογισθεί ο οφειλόμενος ΦΠΑ και τα αναλογούντα πρόστιμα.

Συνεπεία τούτου απειλήθηκε η λήψη δυσμενών μέτρων (δέσμευση καταθέσεων, στέρηση φορολογικής ενημερότητας κλπ.) κατά των μελών του ΔΣ, τα οποία έτσι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.

Η ΣΕΛΜΑΝ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, για να προστατεύσει τη φήμη της και τα στελέχη της υποχρεώθηκε να καταβάλει αυτή μέρος των οφειλομένων, ώστε να μην επιβληθούν τα άνω δυσμενή μέτρα.

Η συμπεριφορά αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν το αποκορύφωμα μακράς αντισυμβατικής του συμπεριφοράς, η οποία, σε συνδυασμό με την ουσιαστική άρνησή του να εφαρμοστεί ο προβλεπόμενος συμβατικός τρόπος επιλύσεως τυχόν διαφορών, οδήγησαν την ΣΕΛΜΑΝ στην απόφαση να παύσει να συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας ΣΣΠ ΑΕ και να ασκήσει πλέον τα νόμιμα δικαιώματά της ως μετόχου κατά παντός υπευθύνου.

Ήδη ενημερώνεται το δίκτυο των συνεργατών της ΣΕΛΜΑΝ και γενικώς η αγορά ξυλείας και οι Τράπεζες για την εξέλιξη αυτή και διευκρινίζεται ότι η ΣΕΛΜΑΝ πέραν της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 50% δεν έχει πλέον καμία εμπορική ή άλλη σχέση με τη ΣΣΠ ΑΕ και δεν μετέχει στη διοίκησή της.

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΣΕΛΜΑΝ έχουν ήδη λάβει εντολή να επιδιώξουν δικαστικά την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων της και ιδίως τη διακοπή της χρήσεως του σήματος της από τη ΣΣΠ ΑΕ.

Με δεδομένο ότι στο 9μηνο 2010 ο κύκλος εργασιών της ΣΣΠ ΑΕ ανήλθε σε € 1.900.000 περίπου και οι ζημίες της σε € 66.000 περίπου και κατά την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών της ΣΕΛΜΑΝ ανήλθε € 62.800.000 περίπου και οι ζημίες της σε € 24.800.000, η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά της μεγέθη και ότι εντός της προσεχούς χρήσεως θα αναπληρωθεί τυχόν απώλεια εσόδων με την εντονότερη άμεση δραστηριοποίηση της ΣΕΛΜΑΝ στην αγορά παρκέτων, καταλήγει η ανακοίνωση. 

-------

Αναφορικά με τα ανωτέρω το euro2day.gr έλαβε την εξής ανακοίνωση από την ΣΕΛΜΑΝ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ:

Κύριοι,

Διαβάσαμε σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας www.euro2day.gr με τίτλο "Σκάνδαλο σε συνδεδεμένη εταιρία της ΣΕΛΜΑΝ".

Σας ενημερώνουμε ότι το δημοσίευμα αυτό εξετάζεται από τους νομικούς συμβούλους της εταιρίας μας και εντός των προσεχών ημερών θα σας αποστείλουμε σχετική απάντηση.

Για την εταιρία,
Νίκος Σοφιανός,
Διευθύνων Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v