Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Αναμένει αύξηση πωλήσεων 5-9%

Ενίσχυση των πωλήσεών της κατά 5-9% και των μεριδίων της κόντρα στην κρίση αναμένει η ελαιουργική Μινέρβα ΑΕ η οποία εντείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Μινέρβα: Αναμένει αύξηση πωλήσεων 5-9%
Ενίσχυση των πωλήσεών της κατά 5-9% και των μεριδίων της κόντρα στην κρίση αναμένει η ελαιουργική Μινέρβα ΑΕ η οποία εντείνει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά τροφίμων.

Αυτό ανέφερε μεταξύ των άλλων χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Γεώργιος Κωστιάνης κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Ο κ. Κωστιάνης σημείωσε επίσης ότι στόχος της εταιρίας είναι, πέραν της ελληνικής αγοράς, και η ενίσχυση των εξαγωγών και επέκταση στις αγορές της Κύπρου και στις Σκανδιναβικές αγορές.

Ήδη, στον τομέα του ελαιολάδου, η Μινέρβα κατέχει την πρώτη θέση σε εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς προμηθεύει με ελληνικό ελαιόλαδο 35 χώρες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τα γαλακτοκομικά της προϊόντα (τυρί, βούτυρο, βιολογικά προϊόντα), εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν το εξαγωγικό καλάθι της εταιρίας, με στόχο οι εξαγωγές να ανέλθουν στα επόμενα χρόνια στο 15% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2010 (1η Ιουνίου 2009 – 31 Μαΐου 2010), τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας εμφανίστηκαν μειωμένα, εξέλιξη όμως που κρίνεται σχετικά ικανοποιητική, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της ελληνικής αγοράς και της συγκράτησης της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε κατά 10% περίπου στα 77,47 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που προήλθε κυρίως από τη μείωση των τιμών στα προϊόντα ελαιολάδου. Το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 3 εκατ. έναντι των 5,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, έχοντας επηρεαστεί από τις μειωμένες τιμές του ελαιολάδου, αλλά και το έντονο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρία.

Οι επενδύσεις της εταιρίας στη διάρκεια του έτους τόσο σε παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στην προώθηση προϊόντων, και ξεπέρασαν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, επανασχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε εξ’ αρχής το νέο χημείο, ένα εργαστήριο σχεδιασμένο με εργονομία και σύγχρονο εξοπλισμό, το οποίο συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Παράλληλα, επεκτάθηκε η αποθήκη με νέο εξοπλισμό, ενώ εγκαταστάθηκε σύστημα φυσικού φωτισμού (ηλιακοί φωτοσωλήνες) που συντελεί σε μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 80%. Στο εργοστάσιο τυροκομικών των Ιωαννίνων συνεχίστηκαν οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού, συνολικού ύψους 500 χιλ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε η γραμμή αποθήκευσης βιολογικού γάλακτος και παραγωγής βιολογικών τυριών, πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις αυτοματισμού στην παραγωγική διαδικασία με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και εκσυγχρονίστηκαν οι εγκαταστάσεις ψύξης με εξοπλισμό για μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20%. Από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργεί πλήρως ο νέος σταθμός συλλογής γάλακτος στην Ανδραβίδα Ηλείας, ο οποίος εξυπηρετεί το εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

Η επένδυση ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία και λειτουργία μιας γραμμής συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης γάλακτος, με ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για τα βιολογικά και τα συμβατικά προϊόντα. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, και σε συνδυασμό με τους καθημερινούς ελέγχους που διεξάγονται στο εργαστήριο του σταθμού, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και η ασφάλεια του γάλακτος.

Οι εγκατεστημένες μονάδες αυτόματου καθαρισμού και απολύμανσης εξασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα υγιεινής και προστασίας για το προϊόν. Στη μονάδα έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός, στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας για προστασία του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω επενδύσεις υποστηρίζουν και την επέκταση της Μινέρβα στην κατηγορία των προϊόντων βιολογικής γεωργίας, μια ολοκληρωμένη σειρά που ήρθε να καλύψει την ανάγκη του έλληνα καταναλωτή για ποιοτικά, πιστοποιημένα προϊόντα με την υπογραφή μιας μεγάλης βιομηχανίας τροφίμων.

Η σειρά αποτελείται από 13 κωδικούς συνολικά, όπου περιλαμβάνονται τυροκομικά (φέτα και κατσικίσιο τυρί σε συσκευασία, και αγελαδινό και πρόβειο τυρί σε φέτες), βούτυρο και μαργαρίνη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς (ελιές και πάστα ελιάς), όλα κάτω από το brand Χωριό. Έμφαση δίνεται, επίσης, στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς η εταιρία στοχεύει στη συνεχή διεύρυνση της γκάμας, με προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το Χωριό ελαφρύ, ένα λευκό τυρί από 100% αιγοπρόβειο γάλα με μόλις 11% λιπαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο