3E: Εξετάζεται η απόκτηση πλήρους ελέγχου της NBC

Την ακύρωση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Nigerian Bottling Company plc
ώστε να περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της 3Ε - έναντι €94 εκατ.- στην οποία ανήκει ήδη η πλειοψηφία των μετοχών, εξετάζει το ΔΣ της NBC.

3E: Εξετάζεται η απόκτηση πλήρους ελέγχου της NBC
Την ακύρωση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της Nigerian Bottling Company plc ώστε να περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της 3Ε- έναντι €94 εκατ.- στην οποία ανήκει ήδη η πλειοψηφία των μετοχών, εξετάζει το ΔΣ της νιγηριανής εταιρίας.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Nigerian Bottling Company plc εξετάζει μία πρόταση συναλλαγής μεταξύ της NBC και των μετόχων της προκειμένου η NBC να περιέλθει στον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Η προτεινόμενη Συναλλαγή αφορά την ακύρωση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της NBC ώστε να περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Εταιρείας στην οποία ανήκει ήδη η πλειοψηφία των μετοχών. Ειδικότερα, η Εταιρεία ελέγχει επί του παρόντος 66.4% του μετοχικού κεφαλαίου της NBC.

Οι όροι της Συναλλαγής τελούν υπό την τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της NBC και την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της NBC ενώ η διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δικαστικών αρχών. Αν εγκριθεί, η Συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2011 οπότε οι μετοχές της NBC θα σταματήσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νιγηρίας.

Το συνολικό κόστος της προτεινόμενης Συναλλαγής θα ανέλθει περίπου στα 94 εκατομμύρια ευρώ. Η προτεινόμενη Συναλλαγή θα αποφέρει μείωση κόστους και θα απλοποιήσει τη λειτουργία της NBC ενώ παράλληλα θα της επιτρέψει να επωφεληθεί πλήρως από την οικονομική ισχύ και τους πόρους της μητρικής της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v