Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας για την AMC

Δέκα χρόνια επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας, ως μέλος του Ομίλου COSMOTE, γιόρτασε η AMC, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εγχώριων ΜΜΕ, εταιρικών πελατών.

Δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας για την AMC
Δέκα χρόνια επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας, ως μέλος του Ομίλου COSMOTE, γιόρτασε η AMC, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εγχώριων ΜΜΕ, εταιρικών πελατών, συνεργατών της εταιρείας, καθώς και μελών του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στην δεκαετή πορεία της, η AMC κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει αλλά και να διατηρήσει την πρώτη θέση στην αγορά, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό και τις ρυθμιστικές πιέσεις.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της AMC, κ. Δημήτρης Μπλάτσιος, δήλωσε σχετικά: «Η AMC, μέλος ενός από τους ισχυρότερους Ομίλους στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της ΝΑ Ευρώπης, αποτελεί σημαντικό παίκτη στην Αλβανία, συμβάλλοντας στην οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, μέσα από συνεχείς επενδύσεις και προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας. Σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, η AMC συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών υπηρεσιών και την παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης στους πελάτες της».

Ο κ. Μπλάτσιος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της AMC στις 6 Δεκεμβρίου, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Πριν την AMC, είχε διατελέσει Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της GLOBUL καθώς και Γενικός Διευθυντής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ρουμανίας.

Η AMC, μέλος του Ομίλου COSMOTE από το 2000, ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1996, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιήθηκε στην Αλβανία. Έχοντας σημειώσει επιτυχημένη πορεία ισχυρών επιδόσεων, σήμερα η AMC κατέχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς, με την πελατειακή της βάση να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Το 2009, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 145,7 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA της AMC άγγιξε το 57,7%. Η αλβανική θυγατρική της COSMOTE επενδύει σταθερά στη βελτιστοποίηση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου, το οποίο σήμερα παρέχει 99,8% πληθυσμιακή και 89,8% γεωγραφική κάλυψη. Πρόσφατα, η εταιρεία διέθεσε το iPhone 4 στην αλβανική αγορά.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2009, η COSMOTE ενίσχυσε τη συμμετοχή της στην AMC σε 95%, εξαγοράζοντας ποσοστό 12,6%, κυριότητας του Αλβανικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v