ING: Χορηγός στο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης

Η ING Ελλάδος συμμετείχε ως κύριος χορηγός στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης Economist, με θεματικό άξονα «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα: θα πετύχει;», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2010.

ING: Χορηγός στο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης
Η ING Ελλάδος συμμετείχε ως κύριος χορηγός στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης Economist, με θεματικό άξονα «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα: θα πετύχει;», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο, όπου συζητήθηκε το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κας Λούκας Κατσέλη, του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, Μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων.

Ο CEO της ING Ελλάδος, κ. Bram Boon, ομιλητής στη συζήτηση για το ρόλο του ιδιωτικού τομέα την επόμενη δεκαετία, ανέλυσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, υποστηρίζοντας ότι, «τα οφέλη από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα είναι σημαντικά τόσο για την Ελληνική οικονομία όσο και για την Ελληνική κοινωνία ».

Ο κος Boon στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «τα πολλαπλά οφέλη είναι καίρια σημαντικά τόσο για την Eλληνική πολιτεία όσο και για τον Έλληνα πολίτη. Ο ορθολογικός εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της εθνικής αποταμίευσης, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και στην επαναφορά της αξιοπιστίας του συστήματος εν γένει.»

Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει προοδευτικά σε ένα απλό και ήδη εφαρμοσμένο μοντέλο. Στο συνταξιοδοτικό σύστημα που θα εφαρμοστεί, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και να μην είναι πολύπλοκο στην εφαρμογή του».

Οπως επισημαίνεται, ο όμιλος ING αποτελεί έναν παγκόσμιο χρηματοοικονομικό οργανισμό ολλανδικής προέλευσης με σημαντική διεθνή παρουσία, παρέχοντας τραπεζικές, επενδυτικές, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 85 εκατομμύρια ιδιώτες και οργανισμούς.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος ING δραστηριοποιείται από το 1980 και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στη χώρα. Η ING στην Ελλάδα έχει 10ετή στρατηγική συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, διαθέτει ένα από τα πλέον εξειδικευμένα δίκτυα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της χώρας με περισσότερους από 1.188 Ασφαλιστικούς Συμβούλους, 18 υποκαταστήματα και 26 γραφεία, προσφέροντας με διαφάνεια, αξιοπιστία και ευελιξία τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του σε περισσότερους από 188.000 πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v