Vodafone: Δεν θα μπει τελικά στην ΑΜΚ της HOL

Δεν θα συμμετάσχει τελικώς στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της HOL η Vodafone, όπως αναφέρθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Hellas On Line που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Vodafone: Δεν θα μπει τελικά στην ΑΜΚ της HOL
Δεν θα συμμετάσχει τελικώς στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της HOL η Vodafone, όπως αναφέρθηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Hellas On Line που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μετά την ΑΜΚ το ποσοστό της Vodafone υπολογίζεται ότι θα κατέλθει κοντά στο 15% έναντι 18,5% που είναι σήμερα. Οι λόγοι για τους οποίους ο όμιλος Vodafone αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην ΑΜΚ της HOL δεν είναι γνωστοί, καθώς από την πλευρά της ελληνικής εταιρίας η εισήγηση ήταν θετική, αφού η συνεργασία των δύο εταιριών αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της HOL κ. Κεραστάρη, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Vodafone παράγει αξία για τους μετόχους της HOL.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κλάδος των εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας μπαίνει σε μια νέα φάση συγκέντρωσης και οι πέντε υφιστάμενοι πάροχοι θα μειωθούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HOL σημείωσε επίσης ότι οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας καταγράφουν σημαντική μεγέθυνση των δραστηριοτήτων τους ενώ επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν παρόχο να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες του πλήρη γκάμα προϊόντων, δηλαδή κινητή και σταθερή τηλεφωνία αλλά και Ίντερνετ.


HOL: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση κεφαλαίου έως του ποσού των € 9.332.704,20 με καταβολή μετρητών και έκδοση έως 31.109.014 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,30 η καθεμία και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 1 νέα μετοχή προς 5 παλαιές, αποφάσισε σήμερα 21/12/2010 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Hellas online.

Επίσης, αποφασίσθηκε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Η δε διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμής διάθεσης κάθε μετοχής θα πιστωθεί στο λογαριασμό "Αποθεματικά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Τα συνολικά κεφάλαια που αναμένει να αντλήσει η εταιρία hol από την αύξηση κεφαλαίου εκτιμώνται στα ύψους 43 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει το euro2day.gr στις 17/12/2010. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v