Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά σήμερα το Athenian Capitol

Το… σπριντ του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall, η επισκεψιμότητα του οποίου κατά τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις των επενδυτών, θα ήθελε να κάνει και το Athenian Capitol.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Ξεκινά σήμερα το Athenian Capitol
Το… σπριντ του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall, η επισκεψιμότητα του οποίου κατά τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις των επενδυτών, θα ήθελε να κάνει και το Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό.
 
Η πορεία και η αποδοχή από τους Αθηναίους του χώρου εμπορίου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που δημιούργησε επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου ο όμιλος Χαραγκιώνη, θεωρείται κρίσιμη αφού θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε περιοχές της πρωτεύουσας που υποβαθμίστηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση όπου το έργο κερδίσει το στοίχημα της επισκεψιμότητας, τότε κατά πάσα πιθανότατα θα ανοίξει τον δρόμο για νέες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το αντίθετο ίσως ανατρέψει -προσωρινά τουλάχιστον- τα σχέδια επίδοξων επενδυτών.

Στο Athenian Capitol, project αξίας 45 εκατ. ευρώ, λειτουργεί ήδη super market της αλυσίδας Carrefour, ενώ σήμερα θα ξεκινήσουν τα καταστήματα Sprider, Imaginarium, Robe di Kappa, Admiral, Venus Victoria, καθώς επίσης τα καφέ και τα εστιατόρια.

Το Μουσείου Κλασικού Αυτοκινήτου, στο οποίο ο όμιλος Χαραγκιώνη στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του για την προσέλκυση επισκεπτών στο Athenian Capitol, θα υποδέχεται τους φίλους των τεσσάρων τροχών από αύριο Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο μουσείο θα εκτίθενται περίπου 270 οχήματα-αντίκες της προσωπικής συλλογής του εκτελεστικού προέδρου, κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη. Οι επικεφαλής του ομίλου εκτιμούν ότι το Athenian Capitol μπορεί να πετύχει επισκεψιμότητα περίπου 3,6 εκατ. ατόμων τον χρόνο, εκ των οποίων οι 500 χιλιάδες θα επισκέπτονται το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Κοσμοσυρροή

Πάντως, το στοίχημα της επισκεψιμότητας φαίνεται να κερδίζει το Athens Metro Mall, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, πλάι στον σταθμό του μετρό Άγιος Δημήτριος, αφού τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του (το εμπορικό κέντρο έκανε εγκαίνια στις 30 Νοεμβρίου) κατάφερε να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρία Talima Venture, η οποία ανέπτυξε και διαχειρίζεται το νέο εμπορικό κέντρο, τις καθημερινές επισκέπτονται το Athens Metro Mall περίπου τα 25 - 30 χιλιάδες άτομα, ενώ το σαββατοκύριακο ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται και φτάνει τις 50 - 55 χιλιάδες.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την επισκεψιμότητα ευνοεί το γεγονός πως πρόκειται για εορταστική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι  εκφράζεται ικανοποίηση όχι μόνο για τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και για τον τζίρο των καταστημάτων, ο οποίος εξελίσσεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στελέχη της Talima Venture, πολύ καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν.

Υπενθυμίζεται ότι στα 25.000 τ.μ. του Athens Metro Mall φιλοξενούνται 85 καταστήματα, 18 εστιατόρια και πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα ενισχύουν την πρόθεση του οίκου Talima Venture να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το euro2day.gr, επιδίωξη του επικεφαλής της Talima Venture, κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου, είναι να υλοποιήσει τα προσεχή δύο έτη ανάλογες επενδύσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός μεγάλου θεματικού πάρκου.


[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v