ΔΙΑΣ: Βέβαιη η συγκέντρωση στα "ψάρια"

Την εκτίμησή του για συγκέντρωση στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών εξέφρασε πριν από λίγο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΔΙΑΣ ιχθυοκαλλιέργειες, Στέφανος Μανέλης, τονίζοντας ότι «η συγκέντρωση είναι μονόδρομος».

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΔΙΑΣ: Βέβαιη η συγκέντρωση στα ψάρια
Την αισιοδοξία του ότι θα επέλθει συγκέντρωση στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών εξέφρασε πριν από λίγο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Στέφανος Μανέλης, τονίζοντας ότι «η συγκέντρωση είναι μονόδρομος».

O κ. Μανέλης στο περιθώριο της έκτακτης γ.σ. η οποία ενέκρινε την είσοδο δύο μελών, προερχομένων από την Lineus Capital, στο νέο 7μελές Δ.Σ. της εισηγμένης, τόνισε ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες της αγοράς και ότι υπάρχει πλέον και η δυναμική αλλά και η δύναμη που «μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα».

Αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Μανέλης πρέπει να περάσει από τις τράπεζες, τους προμηθευτές, και από τις διοικήσεις των άλλων μεγάλων εταιριών του κλάδου. Πρόθεση, όπως είπε, τόσο της ΔΙΑΣ όσο και της Lineus είναι αυτό να γίνει με συναινετικές διαδικασίες. Ο ίδιος εκτιμά ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος- όραμα, ενώ εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί εντός της φετινής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών και του κλάδου σημείωσε ότι η κατάσταση είναι σχετικά καλή σε σύγκριση με άλλες περιόδους αν και δεν είναι όσο καλή θα επιθυμούσαν οι ίδιοι. Ωστόσο, εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα ποσοστά ανάπτυξης κρίνονται καλά αλλά σαφώς χαμηλότερα από ό,τι ήταν κάποια χρόνια νωρίτερα. Σημειώνεται ότι τα τελευταία 5 με 6 χρόνια ο κλάδος κατέγραφε ετήσια ανάπτυξη7-8%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 3-4%.

Παρά το γεγονός ότι η πίτα δεν μεγαλώνει με τους ίδιους ρυθμούς που μεγάλωνε τα προηγούμενα χρόνια, οι μεγάλοι κερδίζουν μερίδιο αγοράς. Τέλος, αναφορικά με την πορεία των τιμών, αυτές είναι ένα 1,30 ως 1,50 πάνω από τις τιμές του 2008 και 30 έως 40 λεπτά πάνω από τις περσινές τιμές.

Η ανακοίνωση της εταιρίας για την γ.σ.

Η εταιρία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε. γνωστοποιεί ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, η οποία έλαβε χώρα στις 05 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ. στα γραφεία της έδρας της παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπο 25 Μέτοχοι, με σύνολο ψήφων 24.780.978 επί του συνόλου 30.159.583 μετοχών, που εκπροσωπούσαν το 82,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Η Γενική Συνέλευση:

*Ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 2 - "Έδρα" και πλέον η νέα έδρα της Εταιρίας θα είναι ο Δήμος Μάνδρας.

* Ενέκρινε ομόφωνα την συγχώνευση με απορρόφηση από την Εταιρία της 100% θυγατρικής "ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"

* Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αφού συγκροτήθηκε σε σώμα μετά από συνεδρίαση που έλαβε χώρα αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση έχει ως εξής:
1. Πιτάκας Στέλιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Σ. (Εκτελεστικό Μέλος)
2. Μανέλλης Στέφανος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. (Εκτελεστικό Μέλος)
3. Τσουκαλάς Ιωακείμ, Μέλος Δ.Σ. (Εκτελεστικό Μέλος)
4. Πιτάκας Γεώργιος, Μέλος Δ.Σ. (Εκτελεστικό Μέλος)
5. Χαράλαμπος Καραμούζης, Μέλος Δ.Σ. (Μη Εκτελεστικό-Ανεξάρτητο Μέλος)
6. Anita Subba Hamilton, Μέλος Δ.Σ. (Μη Εκτελεστικό)
7. Vadim Doubrovin, Μέλος Δ.Σ. (Μη Εκτελεστικό-Ανεξάρτητο Μέλος)
Σύμφωνα με το καταστατικό και την παρ. 6 του άρθρου 18 του κ.ν.2190/1920, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από καταλόγους υποψηφίων που προτείνουν και ψηφίζουν οι μέτοχοι. Έτσι, τα υπ' αριθμ. 1 έως και 5 ως άνω μέλη εκλεχθήκαν από κατάλογο που έλαβε 14.358.376 ψήφους και τα υπ'αριθμ. 6 και 7 ως άνω μέλη εκλέχθηκαν από κατάλογο που έλαβε 9.167.082 ψήφους, ενώ μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 1.255.520 ψήφους απείχαν της ψηφοφορίας.

Επίσης, η ως άνω Γενική Συνέλευση όρισε ομόφωνα την Επιτροπή Ελέγχου η οποία απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:
1. Χαράλαμπος Καραμούζης (Μη Εκτελεστικό-Ανεξάρτητο Μέλος)
2. Anita Subba Hamilton (Μη Εκτελεστικό)
3. Vadim Doubrovin (Μη Εκτελεστικό-Ανεξάρτητο Μέλος)

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με το καταστατικό η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v