Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιάρθρωση δανεισμού από τη Euromedica

Η Euromedica υπέγραψε πρόσφατα την αναδιάρθρωση μακροπρόθεσμου δανεισμού της, με τρεις ελληνικές τράπεζες και ένα Fund, μέσω της έκδοσης κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους 185 εκ. ευρώ.

Αναδιάρθρωση δανεισμού από τη Euromedica
Η Euromedica αναφερόμενη σε δημοσίευμα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 9/1/2011, γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που διατηρεί με τις τράπεζες που συνεργάζεται, υπέγραψε πρόσφατα την αναδιάρθρωση μακροπρόθεσμου δανεισμού της, με τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και έναν αλλοδαπό επενδυτή (Fund), μέσω της έκδοσης κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους 185 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο του ενεργητικού της εταιρίας ανέρχεται σε 824 χιλ. ευρώ.

Για την εν λόγω αναδιάρθρωση, η εταιρία έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό εγκαίρως και πλήρως, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η εταιρία έχει συνάψει συμβάσεις factoring με ελληνικές τράπεζες ή θυγατρικές αυτών, προκειμένου να αντιμετωπίζει την καθυστέρηση πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, -πρόβλημα που αφορά όλες τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας- και να εξασφαλίζει τη ρευστότητα που απαιτείται για τη λειτουργία της.

Η εταιρία θέλει να τονίσει ότι ο όμιλος Euromedica, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχει ολοκληρώσει επενδύσεις που είχε προγραμματίσει προ της οικονομικής κρίσης, σε συνεργασία με γιατρούς - μετόχους, και συνεχίζει την προσφορά της στον ευρύτερο χώρο της υγείας, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
 
Κατά την τριετία 2008 έως 2010, πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 76 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου κέντρου αποκατάστασης "ΑΡΩΓΗ" στη Θεσσαλονίκη, επένδυση ύψους 28 εκ. ευρώ, το οποίο πρόκειται να απασχολήσει περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Σήμερα, ο όμιλος Euromedica διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας, που απαρτίζεται από 86 μονάδες και συγκεκριμένα, 18 κλινικές, 58 διαγνωστικά κέντρα, 9 κέντρα αποκατάστασης και ένα κέντρο κοσμητικής ιατρικής, απασχολώντας 2.630 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v