Cardico: ΟΚ για αναδιάρθρωση από τη ΓΣ

Την αισιοδοξία της για την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της Cardico πιθανότατα και εντός του μήνα εξέφρασε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Cardico: ΟΚ για αναδιάρθρωση από τη ΓΣ
Την αισιοδοξία της για την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της Cardico πιθανότατα και εντός του μήνα εξέφρασε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εισηγμένης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου, με απόφασή του την 1η Δεκεμβρίου, αφού έλαβε υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Καρδασιλάρης & Υιοί, καθώς στην οικονομική κατάσταση του γ΄ τριμήνου 2010 που δημοσίευσε η εταιρία δεν έχει τεκμηριωθεί ο έλεγχος από τον ελεγκτή της εταιρίας δύο θυγατρικών, οι οποίες αποτελούν σημαντικό μέγεθος για τον όμιλο.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της β΄ επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, το σώμα των μετόχων ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως το ποσό των 12.014.622 ευρώ με την έκδοση 40.048.740 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, με τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή, η οποία θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων των δανειστών της, ήτοι τραπεζών, βασικών μετόχων και συγγενών τους, και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της εταιρίας υπέρ των ως άνω προσώπων.

Επίσης, εγκρίθηκαν η έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας, ύψους κατ' ελάχιστον 20.898.000 ευρώ, πλέον πρόσθετων επιβαρύνσεων, όπως θα υπολογιστούν σε εφαρμογή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης οφειλών της, και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της εταιρίας καθώς και η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως το ποσό 33.897.000 ευρώ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 8.087.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της αύξησης του Μ.Κ. οι βασικές πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες και συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, αποκτούν το 53% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οικογένεια Καρδασιλάρη διατηρεί το 27%, ενώ το υπόλοιπο είναι free float.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή αποτελούν, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, το πρώτο βήμα για την έξοδό της από την κρίση στην οποία είχε περιέλθει την τελευταία διετία. Σύμφωνα με τους ίδιους, καθοριστικό ρόλο στη δυσχερή θέση διαδραμάτισαν πρωτίστως οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, από τις οποίες η επιχείρηση έχασε όχι μόνο χρήματα αλλά και πελάτες, και δευτερευόντως οι τιμές της πρώτης ύλης (ξηροί καρποί).

Αποτέλεσμα, με βάση  πάντα τους ίδιους, οι οποίοι δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι, είναι ότι σήμερα η εταιρία, η οποία μέχρι και το 2009 ήταν leader στον κλάδο στην ελληνική αγορά και μία από τις τρεις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να υπολειτουργεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v