Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεράνης: Άγονος και ο σημερινός πλειστηριασμός

Άγονος απέβη επί της ουσίας και ο σημερινός 5ος αναγκαστικός πλειστηριασμός  για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κεράνης: Άγονος και ο σημερινός πλειστηριασμός
Άγονος απέβη επί της ουσίας και ο σημερινός 5ος αναγκαστικός πλειστηριασμός (6ο πρόγραμμα) για τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, σήματα, μηχανήματα) της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο για κάποια κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας όπως παροπλισμένα μηχανήματα, -συνολικής αξίας περίπου 15.000 ευρώ -20.000 ευρώ-, τα οποία και κατοχυρώθηκαν στους πλειοδότες.

Εν αντιθέσει πάντως με τα μηχανήματα, δεν υπήρξε και πάλι κανένα ενδιαφέρον για τα ακίνητα φιλέτα που διατηρεί η Καπνοβιομηχανία σε Πειραιά και Χαλκίδα και παρά το γεγονός ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα ήταν 10% χαμηλότερη από τον τελευταίο πλειστηριασμό, 15% χαμηλότερη για τα μηχανήματα και 20% για τα σήματα.

Σημειώνεται ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39 ανήλθε στον σημερινό πλειστηριασμό στα 11,2 εκατ. ευρώ (από 12,45 εκατ. ευρώ που ήταν για το προηγούμενο) ενώ για το εργοστάσιο στη θέση Γλύφα του Δήμου Ανθηδώνος του Νομού Ευβοίας η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν στα 4 εκατ. ευρώ (από 4,4 εκατ. ευρώ που ήταν στον προηγούμενο και 8 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό).

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για τα σήματα υποχώρησε στο σημερινό διαγωνισμό στα 1,7 εκατ. ευρώ όταν στον πρώτο πλειστηριασμό η αποτίμησή τους είχε ξεκινήσει στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η αρνητική εξέλιξη για την πορεία και του σημερινού αναγκαστικού πλειστηριασμού οδηγεί αναγκαστικά στην προκήρυξη νέου ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Άνοιξη. Στο νέο πλειστηριασμό, όπως προβλέπεται από τον νόμο, η τιμή πρώτης προσφοράς για τα εν λόγω ακίνητα – εργοστάσια θα είναι 10-20% χαμηλότερη από τη σημερινή.

Την ίδια ώρα στον αέρα παραμένουν οι πρώην εργαζόμενοι της Καπνοβιομηχανίας οι οποίοι από την επιτυχή έκβαση του πλειστηριασμού αναμένουν ότι θα καταφέρουν να καλύψουν τις απαιτήσεις και τα δεδουλευμένα τους τα οποία φθάνουν στο συνολικό ύψους των 12 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v