Διοικητική αναδιάρθρωση τον ΟΤΕ

Την ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει στα διοικητικά καθήκοντα «χτίζει» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, ο οποίος φαίνεται ότι θα στηριχθεί σε πρόσωπα με τα οποία είχε ήδη στενή συνεργασία.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Διοικητική αναδιάρθρωση τον ΟΤΕ
Την ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει στα διοικητικά καθήκοντα «χτίζει» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ ο οποίος, όπως δείχνουν οι πρώτες επιλογές του, θα στηριχθεί σε πρόσωπα με τα οποία είχε ήδη στενή συνεργασία στην πολύχρονη παρουσία του στο Όμιλο ΟΤΕ.

Η αποχώρηση με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς του Ιορδάνη Αϊβάζη, έως τότε γενικού εκτελεστικού διευθυντή του ΟΤΕ, θεωρούνταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη καθώς ο συνδιεκδικητής της θέσης προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ ήταν σχεδόν απίθανο να παραμείνει στη θέση του μετά την επιλογή του κ. Τσαμάζ.

Για πολλούς μάλιστα η αποχώρηση του κ. Αίβάζη από τον ΟΤΕ, η οποία έγινε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου ανακοινώθηκε στις 14 Ιανουαρίου, θεωρήθηκε πρόκριμα για την διοικητική αναδιάρθρωση του Ομίλου. Μάλιστα λόγος έγινε και για πιθανή προσέγγιση, σε επίπεδο στελεχών κατ’ αρχήν, του ΟΤΕ με την θυγατρική του Cosmote στην οποία ο κ. Τσαμάζ ήταν και παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με την χθεσινή τοποθέτηση του στέλεχους της Cosmote κ. Ειρήνης Νικολαΐδη στην θέση της Νομικής Συμβούλου ΟΤΕ και Γενικής Διευθύντριας Νομικών Υπηρεσιών ΟΤΕ. Η κα Ειρήνη Νικολαΐδη η οποία θα παραμείνει Νομική Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Ανταγωνισμού της COSMOTΕ υπήρξε από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσαμάζ στην Cosmote.

Κάτι περισσότερο από πιθανό θα πρέπει να θεωρείται το πέρασμα και άλλων στελεχών της Cosmote στην απέναντι πλευρά της Κηφισίας, στο μέγαρο του ΟΤΕ.

Η διοικητική αναδιάρθρωση των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως προπομπός της μελλοντικής συγχώνευσης τους, την οποία επιθυμεί η Deutsche Telekom.

Προς μια τέτοια κατεύθυνση αναμένεται ότι συναφή τμήματα των δύο εταιρειών θα τεθούν υπό την εποπτεία ενός προσώπου, κατά το πρότυπο της νομικής υπηρεσίας.

Με τον τρόπο αυτόν υπολογίζεται ότι μπορούν να αναδειχθούν σημαντικές συνέργειες αλλά και προκύψουν σημαντικές περικοπές κόστους, σε μια εποχή μάλιστα που κάτι τέτοιο αποτελεί αναγκαιότητα και για τον Όμιλο ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v