Eurobank:Βράβευση φοιτητών για ψηφιακή καινοτομία

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Eurobank οργάνωσαν την 26/1 εκδήλωση για την ψηφιακή καινοτομία και την απονομή των βραβείων του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Eurobank:Βράβευση φοιτητών για ψηφιακή καινοτομία
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν) και η Eurobank EFG οργάνωσαν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου εκδήλωση για την ψηφιακή καινοτομία και την απονομή των βραβείων του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο κ. Α. Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακής Σύγκλισης, ο κ. Γ. Πραστάκος, Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Κ. Πιερρακάκης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Νεολαίας, και η κα. Έ. Πρεσβεία, Διευθύντρια Τομέα Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Όμιλος Eurobank EFG.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 57 ομάδες με πάνω από 200 φοιτητές από 9 Ελληνικά ΑΕΙ/ ΤΕΙ. Οι ομάδες κατέθεσαν αρχικά την επιχειρηματική ιδέα και, κατόπιν, ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο και ένα prototype συστήματος.
 
Σημειώνεται, ότι στην καθοδήγηση των φοιτητών και την αξιολόγηση των επιχειρηματικών πλάνων συμμετείχαν 30 επιστήμονες και ειδικοί στα θέματα της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε φέτος από το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), τον ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής), τη MICROSOFT και το OpenFund (μία πρωτοβουλία χρηματοδότησης νέων επιχειρηματιών), ενώ τα χρηματικά βραβεία των νικητών δόθηκαν από την Eurobank.

Μετά από δύο γύρους αξιολογήσεων, στον τελικό προκρίθηκαν 12 ομάδες (από 6 Ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ) και παρουσίασαν τα business–plans σε 10μελή επιτροπή ειδικών. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν:

• 1ο βραβείο: Π. Παπαδάτος, Α. Σαρέλλας, «Capture your audience», MBA, Πανεπιστήμιο Πατρών
• 2ο βραβείο: Π. Ζιώγκας, Κ. Γαλάνης, Σ. Λεωνίδου, «Ta panda ola», Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ
• 3ο βραβείο: Π. Σταμπέρνας, Ν. Καλαρά, «Yachtel», Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ΟΠΑ
• Διάκριση κοινωνικής προσφοράς: Σ. Γκιόκας, Ο. Μαβή, «Kidneydonors», Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακό περιβάλλον». Συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι Π. Γκεζερλής (buldoza.gr), Γ. Γεωργιάδης (Rento.gr), Π. Ζιώγας (Fashinating.com), A. Ρήγας (BrandsGalaxy.gr) και Σ. Ηλιάκης (Sleed.gr).

Οπως επισημαίνεται, οι δύο επιστημονικοί υπεύθυνοι του διαγωνισμού Καθ. Γ. Δουκίδης και Επ. Καθ. Κ. Πραματάρη (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, που έχει την οργανωτική ευθύνη του Διαγωνισμού) ανακοίνωσαν την έναρξη του 4ου Φοιτητικού Διαγωνισμού E-nnovation 2011, ο οποίος θα οργανωθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στη διεύθυνση: www.eltrun.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v