ΟΤΕ: Πώς θα αποπληρώσει το ομόλογο του 1,4 δισ.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αναζήτησης ρευστότητας από τον ΟΤΕ προκειμένου να αποπληρωθούν οι ομολογίες ύψους 1,4 δισ. ευρώ που λήγουν μέσα στον Φεβρουάριο.

  • της Μάρω Τσαντήλα
ΟΤΕ: Πώς θα αποπληρώσει το ομόλογο του 1,4 δισ.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αναζήτησης ρευστότητας από τον ΟΤΕ προκειμένου να αποπληρωθούν οι ομολογίες ύψους 1,4 δισ. ευρώ που λήγουν μέσα στον Φεβρουάριο. 

Η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα πιστωτικά ιδρύματα που θα δανείσουν τον Οργανισμό.

Για την αποπληρωμή των ομολογιών που λήγουν ο ΟΤΕ προτίθεται να χρησιμοποιήσει ποσό ύψους 500 εκατ. από τα ταμειακά διαθέσιμα, αντίστοιχο ποσό θα δανειστεί από τις τράπεζες, ενώ θα αξιοποιήσει και την ανοιχτή πιστωτική γραμμή (credit facility) που διαθέτει.

Πάντως, σε περίπτωση όπου κριθεί ότι το κόστος του δανεισμού είναι ακριβό και δεν συμφέρει στην παρούσα φάση να προχωρήσει, τότε ο ΟΤΕ θα προσφύγει στη βοήθεια της Deutsche Telekom όπως έχει ήδη δώσει σχετική έγκριση η γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2011 λήγει ακόμα ένα ομολογιακό του ΟΤΕ ύψους 650 εκατ. ευρώ, το οποίο εκδόθηκε στις 11/11/2005 και θα πρέπει να αποπληρωθεί στις 11/11/2011

Πολεμικό το κλίμα μεταξύ εργαζόμενων - διοίκησης

Τεταμένες εξακολουθούν να είναι οι σχέσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η παρέμβασή του Δ.Σ. της Τετάρτης εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη διοίκηση στο ζήτημα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και εδραίωσης της εργασιακής ειρήνης σε δύσκολο περιβάλλον.

Η στάση του προέδρου και δ/ντος Συμβούλου κ. Τσαμάζ αλλά και της πλειονότητας των μελών του Δ.Σ., ιδιαίτερα των εκπροσώπων της D.T., κατά τη συνάντηση ήταν σαφέστατα αρνητική έως και εχθρική, σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι η κάθετη απαίτηση για περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων ήταν πέρα από σαφής. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάνει λόγο για τελεσίγραφο κήρυξης πολέμου, στο οποίο προτίθεται να αντιδράσει και τονίζει ότι καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει την "ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, επιχείρηση, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v