ΜΟΧΛΟΣ: Ενημέρωση για συγχώνευση και απόσχιση

Το Δ.Σ. της Μοχλός ανακοινώνει ότι στις 3/2/2011 δημοσιεύεται το Σχέδιο Συγχώνευσης με απορρόφηση της "ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε." ως και το προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρίας από την θυγατρική ΤΟΞΟΤΗΣ.

ΜΟΧΛΟΣ: Ενημέρωση για συγχώνευση και απόσχιση
Το Δ.Σ. της Μοχλός ανακοινώνει ότι στις 3/2/2011 δημοσιεύεται η περίληψη του από 24/12/2010 Σχεδίου Συγχώνευσης με απορρόφηση της "ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε." ως και του προς απόσχιση τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρίας  από την θυγατρική ΤΟΞΟΤΗΣ.
 
Τα βασικά στοιχεία της περίληψης του προαναφερόμενου Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, έχουν ως ακολούθως :

Η "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Τ.Ε." (ΑΠΟΡΡΟΦΩΣΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), θα συγχωνεύσει δι' απορροφήσεως την εταιρεία "ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε." (ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) και το προς απόσχιση τμήμα του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρείας "ΜΟΧΛΟΣ A.E." (ΕΙΣΦΕΡΟΥΣΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 έως και 77 του Κ.Ν. 2190/20 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, με βάση τις Οικονομικές Καταστάσεις μετασχηματισμού της 30ης Σεπτεμβρίου 2010.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ." το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 3.421.800,00 (τρία εκατομμύρια τετρακόσιες είκοσι μία χιλιάδες οκτακόσια) ευρώ, με την ολοκλήρωση της παραπάνω συγχώνευσης δι' απορροφήσεως και δι' αναδοχής θα αυξηθεί κατά 4.050.000,00 (τέσσερα εκατομμύρια πενήντα χιλιάδες) ευρώ, που είναι το άθροισμα του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που απορροφάται και της καθαρής θέσης του αποσχιζόμενου και εισφερόμενου τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρείας "ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε." Τελικά το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Τ.Ε.", αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση, θα ανέλθει στο ποσό των 7.471.800,00 (επτά εκατομμύρια τετρακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες οκτακόσια) ευρώ, διαιρούμενο σε 14.943.600 (δεκατέσσερα εκατομμύρια εννιακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες εξακόσιες) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης 0,50 ΕΥΡΩ.

Για τον καθορισμό των σχέσεων ανταλλαγής των νέων, προς έκδοση, μετοχών της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΤΕ", τα Διοικητικά συμβούλια, λαμβάνοντας υπόψη την περιουσιακή και επιχειρηματική διάρθρωση των συγχωνευομένων εταιρειών, τη δυναμική αυτών, τα εισφερόμενα από την κάθε μία, ακίνητα, μηχανήματα και λοιπά πάγια περιουσιακά στοιχεία, καθώς και την αξία των εισφερόμενων έργων, απεφάσισαν όπως η σχέση ανταλλαγής του συνόλου των νέων προς έκδοση μετοχών της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Τ.Ε.", να διαμορφωθεί ως ακολούθως:

α) Απορροφώσα εταιρεία
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Τ.Ε.", θα διατηρήσουν τις 6.843.600 ονομαστικές μετοχές τους και σύμφωνα με την υφιστάμενη κατανομή αυτών σε ένα έκαστο των υφιστάμενων μετόχων.

β) Απορροφούμενη εταιρεία
Οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας "ΣΤΡΟΦΥΛΙ Α.Ε." θα ανταλλάξουν τις 37.000 μετοχές της απορροφούμενης εταιρείας με 2.220.000 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας. Σχέση ανταλλαγής 1 παλαιά προς 60 νέες μετοχές (1 : 60). 

Για την εταιρεία που αποσχίζει και εισφέρει το τμήμα του κατασκευαστικού κλάδου
Ως αντάλλαγμα για την εισφορά του τμήματος του κατασκευαστικού κλάδου, στην εταιρεία "ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε." θα παραδοθούν 5.880.000 νέες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2.940.000,00 ευρώ.

Οι νέοι μέτοχοι που θα προκύψουν, από την προαναφερόμενη συγχώνευση και αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Τ.Ε.", θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη από τη διαχειριστική χρήση εντός της οποίας θα ολοκληρωθεί η παρούσα συγχώνευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v