Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετζετάκις: Αναμένει τα 25 εκ. της χρηματοδότησης

Τα 25 εκ. ευρώ από την εταιρία Javes Services, αναμένει η Πέτζετακις, ενώ για την διεκδίκηση των 17,5 εκ. από τη καταγγελία του ΜΟΔ, ανακοινώνει ότι δεν έχει κάποια δυνατότητα καταβολής.

Πετζετάκις: Αναμένει τα 25 εκ. της χρηματοδότησης
Τα 25 εκ. ευρώ από την εταιρία Javes Services, αναμένει η Πέτζετακις, ενώ για την διεκδίκηση των 17,5 εκ. από τη καταγγελία του ΜΟΔ, ανακοινώνει ότι δεν έχει κάποια δυνατότητα καταβολής ή εναλλακτικό τρόπο διευθέτησης των υποχρεώσεων που προκύπτουν πλην της αναμενόμενης χρηματοδότησης.

Η Πετζετάκις κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επισημαίνει ότι η εταιρία Javes Services Inc., είναι ειδικού σκοπού, έχει συσταθεί νόμιμα την 1η Ιουλίου 2010 και έχει λάβει ειδικό αριθμό Νο. 1592193, από τον Έφορο Εταιρειών των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Ο ειδικός σκοπός σύστασης της Javes Services Inc. είναι η χρηματοδότηση της Πετζετάκις  καθώς και των θυγατρικών αυτής. Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας είναι ο κ. Jurg Rothen.

Η εταιρία Javes Services Inc., μέσω ρευστοποίησης εκδοθέντος Ομολόγου, zero coupon bond, με ενέχυρα AAA 120% Ομολόγων Αμερικανικού Δημοσίου, έχει δεσμευτεί εγγράφως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, ότι θα προβεί, έως τέλος Φεβρουαρίου 2011, σε πρώτη (1η) φάση, στην χρηματοδότηση της εταιρείας ποσού 25.000.000 ευρώ.

Το εν λόγω Ομόλογο διαπραγματεύεται σε Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο και τα στοιχεία αυτού έχουν επαρκώς επιδειχτεί προς τα Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας καθώς και δύναται να επιδειχθούν και στο σύνολο των Ομολογιούχων Δανειστών, κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο της Javes Services Inc., κατόπιν της από 4.02.2011 επιστολής του, προς το σύνολο αυτών.

Η εισροή των 25.000.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με δανειακή σύμβαση, το τελικό κείμενο της οποίας, πρόκειται, να έρθει άμεσα προς ψήφιση από το Δ.Σ. της Εταιρείας, κατόπιν της ολοκλήρωσης των τελικών όρων αυτής από τα Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ.

Για την περαιτέρω ενημέρωση η Πετζετάκις γνωστοποιεί, ότι η εν λόγω δανειακή σύμβαση θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας, τουλάχιστον 7ετους διάρκειας, με ευνοϊκούς όρους επιτοκίου.

Η εν λόγω εισροή θα υποκαταστήσει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, με μακροπρόθεσμες. Για τους ανωτέρω λόγους, η επίδραση στην χρηματοοικονομική κατάσταση της Εταιρείας κρίνεται ως σημαντική καθώς θα θέσει τις βάσεις στην Εταιρεία, αλλά και στις θυγατρικές της, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα κεφαλαίου κίνησης που έχουν προκύψει (από τις καθυστερήσεις της χρηματοδότησης), με μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Καθ' όσον η Εταιρεία είναι βέβαιη ως προς την θετική έκβαση της επικείμενης χρηματοδότησης από την Javes Services Inc., δεν έχει προβεί σε αναζήτηση εναλλακτικών σεναρίων χρηματοδότησης.

Τέλος, επαναδιατυπώνει ότι κατά την συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Ομολογιούχων Δανειστών και των εκπροσώπων της Javes, συζητήθηκε ότι, θα πρέπει να εισρεύσουν στην Εταιρεία 25.000.000 ευρώ, ποσό εξ' αυτών να διατεθεί για την εξαγορά του καταγγελθέντος ΜΟΔ καθώς και για κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας, όπως επίσης και ότι θα ακολουθήσει νεώτερη συμφωνία για την εξαγορά των λοιπών ομολογιακών δανείων.

Κατόπιν τούτων, οι εξελίξεις για την εταιρεία τρέχουν και συνεπώς η Εταιρεία δεν κρίνει προς το παρόν, σκόπιμη, την λήψη, οιουδήποτε μέτρου για την προστασία της από τις διεκδικήσεις των Ομολογιούχων Δανειστών της, επιπλέον δε, καθόσον η επικείμενη χρηματοδότηση πρόκειται να επέλθει έως το τέλος Φεβρουαρίου, η Διοίκηση δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει ζήτημα στην συνέχιση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Η από 27.01.2011 καταγγελία του μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου των 17.500.000,00 €, μετά των αναλογούντων τόκων, έχει ως άμεση επίπτωση, την ισόποση αύξηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της στα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας.

Η Εταιρεία δεν έχει κάποια δυνατότητα καταβολής ή εναλλακτικό τρόπο διευθέτησης των υποχρεώσεων που προκύπτουν πλην της αναμενόμενης χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v