3E: Επιστροφή κεφαλαίου αντί για μέρισμα

Την επιστροφή κεφαλαίου μέσω της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης σχεδιάζει η Coca Cola 3E, προκειµένου να διατηρήσει την αποδοτικότητα των κεφαλαίων της.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
3E: Επιστροφή κεφαλαίου αντί για μέρισμα
Την επιστροφή κεφαλαίου μέσω της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης σχεδιάζει η Coca Cola 3E, προκειµένου να διατηρήσει την αποδοτικότητα των κεφαλαίων της. Όπως σημειώνεται στην αναλυτική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για τη χρήση του 2010 τα καθαρά αποτελέσµατα της µητρικής εταιρείας δεν απαιτούν την καταβολή ετήσιου ελάχιστου υποχρεωτικού µερίσµατος για το 2010 στους µετόχους.

Ως αποτέλεσµα ο Όµιλος δεν έχει αναγνωρίσει υποχρέωση µερίσµατος για τη χρήση 2010.

Σύμφωνα με την εταιρεία το νοµοθετικό πλαίσιο για τα µερίσµατα που ψηφίστηκε το 2010 στην Ελλάδα, δεν επέτρεψε τη διανοµή µερίσµατος στους µετόχους µε φορολογικά αποτελεσµατικό τρόπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα να µην επαναπατρίσει µερίσµατα από τις θυγατρικές του εξωτερικού, προκειµένου να είναι σε θέση να διανείµει ετήσιο µέρισµα για τη χρήση του 2010.

Σε ότι αφορά τις σωρευτικές καθαρές κεφαλαιουχικές δαπάνες αναµένεται να ανέλθουν περίπου στα €1,5 δισ. κατά την τριετή περίοδο που λήγει το 2013. Επίσης η εταιρεία εξακολουθεί να εστιάζει µε στην υλοποίηση περαιτέρω βελτιώσεων. Κατά την τριετή
περίοδο που λήγει το 2013, οι καθαρές ταµειακές ροές αναµένεται να ανέλθουν περίπου στα €1,6 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v