Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία του Ιατρικού με το MGH

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital (M.G.H) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard.

Συνεργασία του Ιατρικού με το MGH
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital (M.G.H) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard.

Η συμφωνία αφορά:

1. Στη δημιουργία δύο εξειδικευμένων Ογκολογικών Κέντρων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα ιατρών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με καθηγητές του Harvard, που στεγάζονται στο M.G.H., θα προσφέρουν συντονισμένα στον Έλληνα ασθενή διαπιστευμένη διάγνωση και προγραμματισμό της καταλληλότερης θεραπείας σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

2. Στη περαιτέρω συνεργασία, με την ανάπτυξη αντίστοιχου προγράμματος και σε άλλες ειδικότητες, όπως επίσης στην εισαγωγή και εφαρμογή διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας στα πρότυπα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Ιατρικής Σχολής του Harvard.

3. Στην από κοινού ίδρυση και ανάπτυξη της πρώτης Ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα, όταν το νομοθετικό πλαίσιο το επιτρέψει.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Β. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών: «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το M.G.H. εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Ομίλου, που προβλέπει τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με κορυφαίους φορείς του χώρου της Υγείας από όλο τον κόσμο και τον διαρκή εκσυγχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου ο έλληνας ασθενής να έχει τις καλύτερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες, αντίστοιχες με αυτές που θα μπορούσε να αναζητήσει στο εξωτερικό».

Massachusetts General Hospital (M.G.H): Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής σχολής του Harvard. Λειτουργεί από το 1811, διαθέτει 900 κλίνες και είναι ένα από τα παγκόσμια κέντρα αναφοράς, πρότυπο στην ογκολογία, καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, πολυτραυματισμούς και άλλες εξειδικευμένες ειδικότητες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v