S&B: Νέος Γ. Διευθυντής Συλλιπασμάτων Χύτευσης

H S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ανακοίνωσε ότι ο κ. Dirk Steinkemper ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης (ΣΣΧ) της εταιρίας, με το εμπορικό σήμα Stollberg.

S&B: Νέος Γ. Διευθυντής Συλλιπασμάτων Χύτευσης
H S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ανακοίνωσε ότι ο κ. Dirk Steinkemper ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης (ΣΣΧ) της εταιρίας, με το εμπορικό σήμα Stollberg, διαδεχόμενος τον κ. Juergen Sardemann, που συνταξιοδοτήθηκε.

Γενικός Διευθυντής της Stollberg ήδη από το 1990, ο κ. Sardemann συνέβαλε αποτελεσματικά στην επιτυχή αξιοποίηση των προοπτικών και ευκαιριών της αγοράς και στην ενδυνάμωση και επέκταση του Κλάδου των ΣΣΧ.

Ο κ. Steinkemper προσελήφθη στη Stollberg το 1997. Από το 2000 έως το 2006 κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου του Τεχνικού Τμήματος. Κατά τη διετία 2006-2008 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του Κλάδου ΣΣΧ στη Γερμανία και από το 2008 έως το 2010 τη θέση του Διευθυντή του Κλάδου ΣΣΧ στις ΗΠΑ. Έχει σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο του Dortmund και δούλεψε για επτά έτη στην εταιρία Mannesmann Demag ως μηχανικός, πριν προσληφθεί στη Stollberg.

Σχολιάζοντας την αλλαγή ηγεσίας στον Κλάδο ΣΣΧ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B κ. Βιδάλης ανέφερε:

"Ο κ. Sardemann είναι ένα έμπειρο στέλεχος που συνέβαλε αποφασιστικά στην ασφαλή και ομαλή ενσωμάτωση του Κλάδου στις νέες δραστηριότητες του Ομίλου S&B, και διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξή του τα τελευταία έξι χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο κ Steinkemper, ένα ικανό στέλεχος με δυναμισμό, εργατικότητα και αφοσίωση αναλαμβάνει τη συνέχιση της πορείας αυτής. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Steinkemper διαθέτει την αναγκαία εμπειρία και βαθιά γνώση της δραστηριότητας των ΣΣΧ και των αναγκών των πελατών μας, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να συμβάλει περαιτέρω στην αναπτυξιακή πορεία και την αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής του Κλάδου".

Ο Κλάδος των Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης

Ο Κλάδος των Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης (ΣΣΧ) εντάχθηκε στη δραστηριότητα της S&B το 2004 με την εξαγορά της Γερμανικής Stollberg GmbH με θυγατρικές στη Γαλλία, Ινδία, τη Ν. Κορέα, και τη Βραζιλία, καθώς και την εξαγορά της Stollberg Inc. στις ΗΠΑ.

Ως συλλιπάσματα συνεχούς χύτευσης ορίζονται περισσότερες από χίλιες εξειδικευμένες λύσεις, οι οποίες βασίζονται σε ποικίλα βιομηχανικά ορυκτά και άλλα υλικά και προστίθενται στα καλούπια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνεχούς χύτευσης, διευκολύνοντας την παραγωγή υψηλής ποιότητας χάλυβα.

Παρά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη ο Κλάδος ΣΣΧ το 2009 λόγω της απότομης και σημαντικής πτώσης της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα, κατόρθωσε να ανακάμψει παρουσιάζοντας το 9μηνο του 2010 αύξηση των πωλήσεών του κατά 56% έναντι του αντίστοιχου 9μηνου του 2009.

Επιπλέον, μέσα στο 2010 ο Κλάδος ΣΣΧ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Όμιλο ThyssenKrupp Steel για την προμήθεια του 50% των αναγκών του εργοστασίου του στη Βραζιλία σε συνθετικές σκωρίες, καθώς και με τον όμιλο Angang, μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής χάλυβα της Κίνας, για την "εκ των έσω" προμήθεια συλλιπασμάτων μεταλλουργίας στον κλάδο παραγωγής χάλυβα της Angang.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v