Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ όπως… Cosmote

Τα πρώτα βήματα προς τη λειτουργική ενοποίηση του ΟΤΕ και της Cosmote, με τελικό στόχο τη συγχώνευση των δύο εταιριών, αποτελούν οι σαρωτικές οργανωτικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ όπως… Cosmote
Τα πρώτα μεγάλα βήματα προς τη λειτουργική ενοποίηση του ΟΤΕ και της Cosmote, με τελικό στόχο τη συγχώνευση των δύο εταιριών, αποτελούν οι σαρωτικές οργανωτικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του ΟΤΕ χθες το βράδυ.

Βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών που προώθησε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είναι η ανάδειξη σε σημαντικές θέσεις του ΟΤΕ στελεχών της Cosmote με τους οποίους ο νυν ισχυρός άνδρας του Οργανισμού συμπορεύτηκε κατά το διάστημα της παρουσίας του στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Ομάδα εμπιστοσύνης

Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Τσαμάζ χτίζει μια διοικητική ομάδα της απολύτου εμπιστοσύνης του, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι από τον ΟΤΕ έχει ήδη απομακρυνθεί ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής κ. Αϊβάζης, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΟΤΕ.

Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΟΤΕ φέρνουν στην πράξη πιο κοντά τη συγχώνευση του Οργανισμού με την Cosmote, όπως επιθυμεί και ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, η Deutsche Telekom. Πρόκειται για μιας μορφής λειτουργική ενοποίηση και τέτοια αναμένεται ότι θα παραμείνει για το τρέχον έτος.

Συνέργιες

Στόχος είναι να προκύψουν ακόμη μεγαλύτερες συνέργιες για τις δύο εταιρίες, που θα οδηγήσουν και σε μείωση κόστους. Πάντως, η ολοκληρωτική συγχώνευση μάλλον τοποθετείται στην επόμενη χρονιά, καθώς βασικό πρόβλημα που μένει να λυθεί, πριν προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι οι διαφορές στους κανονισμούς προσωπικού των δύο εταιριών αλλά και στις συμβάσεις εργασίας.

Τα έμπειρα στελέχη της Cosmote που καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις στον ΟΤΕ, εκτός από την πολυετή πείρα τους στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, αναμένεται ότι θα κομίσουν στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ και τη διαφορετική νοοτροπία με την οποία η θυγατρική του ΟΤΕ λειτουργεί από την ίδρυσή της, έχοντας επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Προπομπός

Να θυμίσουμε ότι προπομπός των μεγάλων αλλαγών που ανακοινώθηκαν χθες ήταν, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, η τοποθέτηση του στέλεχους της Cosmote κ. Ειρήνης Νικολαΐδη στη θέση της Νομικής Συμβούλου του Οργανισμού και της Γενικής Διευθύντριας Νομικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ. Η κ. Ειρήνη Νικολαΐδη, η οποία παραμένει Νομική Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Ανταγωνισμού της Cosmote, υπήρξε από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσαμάζ στην Cosmote και ήταν η πρώτη συνεργάτιδά του που ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα.

Αλλαγές

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΤΕ, χωρίς καθυστέρηση τίθενται σε ισχύ οι εξής οργανωτικές αλλαγές:

-Ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης αναλαμβάνει τη θέση του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ (Chief Operating Officer OTE Group). Επίσης, ο κ. Πιπερίδης αναλαμβάνει προσωρινά και τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών του ΟΤΕ καθώς και του Γενικού Διευθυντή Οικιακών Πελατών του ΟΤΕ και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του Γενικού Εμπορικού Διευθυντή της Cosmote.
Στον κ. Πεπερίδη θα αναφέρονται:

· Οι Γενικοί Διευθυντές Οικιακών Πελατών, Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών και Εγχωρίων Παρόχων του ΟΤE.
· Η Γενική Εμπορική Διεύθυνση της Cosmote.
· Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, στην οποία αναφέρονται οι Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Πελατών (Call Centres) του ΟΤΕ και η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών της Cosmote.
· Η Γενική Τεχνική Διεύθυνση της Cosmote.
· Οι θυγατρικές εταιρίες OTE-Globe, Hellas-Sat, Hellas-Sat Consortium, Voicenet και OTEsat-Maritel.

-Ο κ. Χρήστος Κατσαούνης, μέχρι τώρα Γενικός Διευθυντής Οικιακών Πελατών του ΟΤΕ, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην OTEPlus.

-Ο κ. Αθανάσιος Στράτος, με άμεση αναφορά στον κ. Πιπερίδη, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Εξυπηρέτησης Πελατών Ομίλου ΟΤΕ και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του Διευθυντή Εξυπηρέτησης Πελατών της Cosmote.

-Ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογιών Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ (Chief Information Officer OTE Group), στην οποία αναφέρονται:

· Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΟΤΕ και
· Ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής της Cosmote.

Ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει προσωρινά και τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΟΤΕ και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής της Cosmote.

-Ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας & Λειτουργιών του ΟΤΕ, στην οποία αναφέρονται οι Γενικοί Διευθυντές Τεχνολογίας και Περιφερειών του ΟΤΕ καθώς και η HELLASCOM.

Ο κ. Δρακόπουλος αναλαμβάνει προσωρινά και τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών Τεχνολογίας και Περιφερειών του ΟΤΕ.

-Ο κ. Κωνσταντίνος Λιαμίδης, διατηρώντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή - Συμβούλου Διοίκησης στην Cosmote, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων Ομίλου ΟΤΕ, στην οποία αναφέρονται οι θυγατρικές εταιρίες ROMTELECOM, Cosmote Ρουμανίας, GLOBUL και AMC.

Να σημειώσουμε ότι οι κ. Πιπερίδης, Αθανασόπουλος, Δρακόπουλος και Λιαμίδης θα αναφέρονται απευθείας στον κ. Τσαμάζ.

- Στον κ. Kevin Copp, Γενικό Διευθυντή Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, θα αναφέρεται ο κ. Γεώργιος Μαυράκης, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ, και οι θυγατρικές εταιρίες OTE-Estate, OTE Ασφάλιση, Cosmoone, OTE PLC.

-Στον κ. Λοΐζο Κύζα, Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ, θα αναφέρονται οι θυγατρικές εταιρίες OTEPlus και OTE-Academy.

Αποχωρήσεις

Τέλος, στο πλαίσιο της ευρείας διοικητικής αναδιάρθρωσης από τον ΟΤΕ αποχωρούν ο κ. Ανδρέας Καραγεώργος, που κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Περιφερειών, ο κ. Κων/νος Κάππος, που κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογιών Πληροφορικής, και η κ. Μαρία Ευθυμέρου, που κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Τεχνολογίας. Επίσης, πρόκειται να αποχωρήσουν και οι κ. Θεοφάνης Τσιόκρης και Κωνσταντίνος Ζωντανός, Διευθύνοντες Σύμβουλοι των θυγατρικών εταιριών OTEPlus και HELLASCOM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v