Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Αποκτά τα Intersport στη Τουρκία

Τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Intersport στην Τουρκία γνωστοποίησε ο όμιλος Φουρλής.

Fourlis: Αποκτά τα Intersport στη Τουρκία
Τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Intersport στην Τουρκία γνωστοποίησε ο όμιλος Φουρλής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση των δικαιωμάτων franchise και την ίδρυση εταιρίας με το όνομα Intersport Atletik.

Στη νέα εταιρία ο όμιλος Φουρλής συμμετέχει με ποσοστό 75% μέσω της θυγατρικής του στην Ελλάδα Intersport Athletics, έχοντας τον διοικητικό έλεγχο, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στον μέχρι πρότινος franchisee.

Όπως επισημαίνεται, με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Φουρλής αποκτά 20 καταστήματα Ιntersport που λειτουργούν σήμερα στην Τουρκία.

Στόχος του ομίλου είναι να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της Τουρκίας σε περισσότερα από 50 καταστήματα τα επόμενα 5-8 χρόνια.

Σημειώνεται, ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι περίπου 70 εκατομμύρια, 60% του οποίου είναι κάτω των 34 ετών.

Ό Όμιλος Fourlis έχει σήμερα 55 καταστήματα Intersport στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο ενώ, ο αριθμός των καταστημάτων αυξάνεται σε 75 με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Η συμφωνία για την Τουρκία θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Η αρχική επένδυση του Ομίλου στη Τουρκία ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

---Θετικό το deal λέει η Proton

Θετικά κρίνει η Proton Bank τη συμφωνία της Fourlis για απόκτηση του franchise και του δικτύου λιανικών πωλήσεων Intersport στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «της αρέσει» το γεγονός ότι η Fourlis «βάζει πόδι» στην Τουρκία, λόγω του μεγέθους αυτής της αγοράς, των ευνοϊκών δημογραφικών στοιχείων και των μακροοικονομικών της χώρας που βρίσκονται σε άνθηση. Όπως επισημαίνει, μέσα στα επόμενα 5-8 χρόνια, η Intersport Turkey θα μπορούσε να γίνει όσο μεγάλη είναι η Intersport στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η είσοδος στην Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον όμιλο στη γειτονική χώρα.

Η Proton δηλώνει θετική ως προς τις μακροπρόθεσμες προοπτικές που δημιουργεί η συμφωνία αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v