Chartis Greece: Αύξηση 50,1% στα ασφάλιστρα

Συνολική παραγωγή ασφαλίστρων €100.3 εκατ. κατέγραψαν οι εταιρίες της Chartis Greece, Chartis Ελλάς Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA., το 2010 επιτυγχάνοντας αύξηση 50,1% σε σχέση με το 2009.

Chartis Greece: Αύξηση 50,1% στα ασφάλιστρα
Συνολική παραγωγή ασφαλίστρων €100.3 εκατ. κατέγραψαν οι εταιρίες της Chartis Greece, Chartis Ελλάς Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA., κατά το οικονομικό έτος 2010 (που για την εταιρία έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2010), επιτυγχάνοντας οργανική αύξηση 50,1% σε σχέση με το 2009.

Οι αποζημιώσεις προς ιδιώτες και επιχειρήσεις που κατέβαλλε η Chartis Greece κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ξεπέρασαν τα €33 εκατ.

O Δείκτης Ζημιών κινήθηκε χαμηλότερα του 45% των καθαρών δεδουλευμένων (και όχι ως ευνοϊκότερα συνηθίζεται, εγγεγραμμένων) ασφαλίστρων. Ο Μικτός Δείκτης (Combined Ratio) κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε συνολική κερδοφορία των εταιριών της Chartis στην Ελλάδα, που ανήλθε στο ύψος των €8.5 εκατ.

Για την οικονομική χρήση του 2010, ο Δείκτης κάλυψης Τεχνικών Αποθεμάτων ανήλθε στο 103%, ενώ το Περιθώριο Φερεγγυότητας ανήλθε στα €10.2 εκατ. και διαμορφώθηκε στο 427%.

Η θετική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων και των επιμέρους τεχνικών δεικτών αντικατοπτρίζει την έμπρακτη εμπιστοσύνη των ασφαλιζόμενων και των συνεργατών της Chartis Greece στις ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει. Παράλληλα, καταδεικνύονται η αποτελεσματικότητα της συνεπούς πολιτικής ανάληψης κινδύνων & τιμολόγησης που εφαρμόζει η εταιρία στην αγορά και η εν γένει συνετή επιχειρησιακή της λειτουργία.

Η βασική σύνθεση του χαρτοφυλακίου διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2009, με τον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (Personal Solutions) να απαρτίζει το 70% και τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων (Business Solutions) το 30% του χαρτοφυλακίου. Σε επίπεδο ποσοστιαίας μεταβολής παραγωγής, τα Personal Solutions παρουσίασαν 80% αύξηση, ενώ τα Business Solutions κινήθηκαν κατά 8% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής του προηγούμενου έτους.

Η ισχυρή οργανική ανάπτυξη στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο πανελλαδικό δίκτυο 1.750 συνεργασιών που αναπτύσσει και υποστηρίζει με συνέπεια μέσα στα χρόνια η Chartis Greece. Δίνοντας έμφαση στη συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση και ενημέρωση των Συνεργατών της με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών και ισχυρών σχέσεων, η εταιρία πραγματοποίησε τη χρονιά που πέρασε, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, μία σειρά 41 σεμιναρίων και εργαστηρίων, γνωστά στην ασφαλιστική αγορά ως «Chartis Seminars & Workshops», τα οποία παρακολούθησαν 738 διαμεσολαβούντες και στελέχη ασφαλιστικών γραφείων, με το σύνολο των εκπαιδευτικών ανθρωποωρών να ξεπερνά τις 2.300.

Στην επιτυχή διαδρομή και της περασμένης χρονιάς, αξίζει να υπογραμμισθεί η μέγιστη συμβολή των ανθρώπων της Chartis Greece, των οποίων η ποιότητα, ο επαγγελματισμός και η κατάρτιση αποτελούν διαχρονικά παράγοντες επιτυχίας του Οργανισμού.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αριθμεί πλέον περισσότερους από 200 εργαζόμενους, με 45 προσλήψεις να υλοποιούνται στη διάρκεια του 2010. Ιδιαίτερα τιμητική υπήρξε η διάκριση στην ετήσια έρευνα Best Workplaces για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπου η εταιρία κατέλαβε την έκτη θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων που απασχολούν από 50-250 εργαζόμενους. Πρόκειται για την τρίτη και υψηλότερη διάκριση της Chartis, σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece, σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα της εταιρίας, δήλωσε τα εξής: «Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε επισφράγισαν μία ξεχωριστή διαδρομή υψηλών ταχυτήτων που κατέγραψε ο Οργανισμός μας κατά την προηγούμενη δεκαετία και ουσιαστικά επιβράβευσαν τον σχεδιασμό και τις προσπάθειές μας. Συγκεκριμένα για το 2010, οι επιδόσεις αποκτούν μεγαλύτερη αξία εάν αναλογιστούμε ότι επετεύχθησαν εν μέσω αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Έχουμε ξεκινήσει τη νέα δεκαετία δυναμικά και από ισχυρή αφετηρία, με σχέδια για την ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά και τη θωράκισή μας απέναντι στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Τιμώντας στο ακέραιο, όπως διαχρονικά πράττουμε, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Πολιτεία, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους Συνεργάτες μας στο σημαντικό έργο τους και βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που μας εμπιστεύονται. Η Chartis Greece θα συνεχίσει να αποτελεί ένα ασφαλές λιμάνι στην τρικυμισμένη αγορά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v