Ενισχύει το μερίδιο στην αγορά η Μύθος Ζυθοποιία

Αισιόδοξη για την πορεία της Μύθος Ζυθοποιία την τρέχουσα χρήση εμφανίζεται η διοίκησή της, προσβλέποντας σε διψήφια ανάπτυξη των πωλήσεων, αύξηση κατά 40% των εξαγωγών της και περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων της.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ενισχύει το μερίδιο στην αγορά η Μύθος Ζυθοποιία
Αισιόδοξη για την πορεία της Μύθος Ζυθοποιία την τρέχουσα χρήση εμφανίζεται η διοίκησή της, προσβλέποντας σε διψήφια ανάπτυξη των πωλήσεων, αύξηση κατά 40% των εξαγωγών της και περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων της.

Ανάπτυξη η οποία θα προέλθει σε μεγάλο βαθμό και από το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου η εταιρεία ανέλαβε μεταξύ των άλλων τα δικαιώματα αποκλειστικής διανομής και διάθεσης στην ελληνική αγορά, της μπίρας Corona που αποτελεί μια από τις κυρίαρχες εισαγόμενες μάρκες μπίρας στην ελληνική αγορά.

Σε σχετική ερώτηση του Euro2day, ποια θα είναι η συμμετοχή της Corona στην εκτιμώμενη φετινή διψήφια ανάπτυξη των πωλήσεων της Μύθος και ποιος ο τζίρος που πραγματοποίησε πέρυσι αυτό το γνωστό brand ο διευθύνων σύμβουλός της Soren Brinck απέφυγε να απαντήσει.

Περιοριζόμενος να δηλώσει ότι η αισιοδοξία για την φετινή πορεία της Μύθος στηρίζεται και στο γεγονός ότι πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε υψηλή μονοψήφια αύξηση πωλήσεων σε όγκο και ακόμη υψηλότερη σε αξία, εξέλιξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των μεριδίων της κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από 12% σε 15%.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά μπίρας έχει σημαντικές προοπτικές και αξίζει να επενδύσει μία επιχείρηση. Για τον λόγο αυτό όπως σημείωσε η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις.

Κόντρα στην κρίση και στη μείωση της κατανάλωσης μπύρας στην εγχώρια αγορά η οποία πέρυσι άγγιξε το 8% σε όγκους και αναμένεται φέτος να σημειώσει περαιτέρω μείωση της τάξεως του 3-5% η διοίκηση της Μύθος Ζυθοποιία (θυγατρική της Carlsberg) ανέφερε χθες σε εκπροσώπους του Τύπου ότι συνεχίζει απρόσκοπτη το επενδυτικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και το οποίο θα αγγίξει σε βάθος χρόνου τα 50 εκατ. ευρώ. Μέρος των επενδύσεων αφορά και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 25% αλλά και στην προώθηση των προϊόντων της.

Σχετικά με την πορεία των τιμών η διοίκηση της εταιρείας προβληματίζεται σχετικά με το θέμα των αυξήσεων στις τιμές λιανικής, καθώς την τελευταία διετία έχει διατηρήσει σταθερές τιμές, ενώ το κόστος των α' υλών έχει αυξηθεί κατά 50%-70%.

Σε ότι αφορά τώρα το θέμα με την έρευνα στην αγορά της μπύρας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η διοίκηση της Μύθος ανέφερε ότι μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία ενέκρινε την συνεκδίκαση της υπόθεσης από την Ανεξάρτητη Αρχή (αυτεπάγγελτη έρευνα ΕΠΑΝΤ και καταγγελία της Μύθος κατά της Αθηναϊκής) αναμένεται μέχρι τα μέσα Απριλίου η σχετική εισήγηση.

Εξέλιξη η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κινήσεις της Αθηναϊκής η οποία όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναίρεση και αναστολή εκτέλεσης της εν λόγω απόφασης του Διοικητικού Εφετείου.

Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις τους στους NYT στελέχη της ΕΠΑΝΤ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να προχωρήσει η έρευνα εκδίδοντας σχετική εισήγηση εντός του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v