Σε νέο στάδιο η κόντρα ΟΤΕ - ΕΕΤΤ

Σε νέο στάδιο περνά η κόντρα του ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ μετά την εξώδικη επιστολή του πρώτου προς την επιτροπή, με την οποία ζητείται να επιτραπεί στον Οργανισμό η διάθεση εμπορικού προγράμματος το οποίο είχε κοπεί.

Σε νέο στάδιο η κόντρα ΟΤΕ - ΕΕΤΤ
Σε νέο στάδιο περνά η σχεδόν… μυθική κόντρα του ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ μετά την εξώδικη επιστολή του πρώτου προς την επιτροπή με την οποία ζητείται να επιτραπεί στον Οργανισμό η διάθεση εμπορικού προγράμματος που είχε κοπεί και η διάθεση του οποίου είχε απαγορευτεί.

Η εξώδικη επιστολή αφορά στο εμπορικό πρόγραμμα Conn X 6+6 με το οποίο ο ΟΤΕ έδινε τη δυνατότητα στους πελάτες του να έχουν απεριόριστο Internet από 9,90 ευρώ αντί για 17,06 ευρώ, στην ταχύτητα των 2 Μbps, για διάστημα έξι μηνών.

Η προσφορά αυτή βγήκε στην αγορά στις αρχές Οκτωβρίου και η διάθεσή της γινόταν κανονικά από τον ΟΤΕ, ωστόσο απαγορεύτηκε μετά την κίνηση που έκαναν οι εταιρίες HOL και WIND προσφεύγοντας στην επιτροπή και ζητώντας της να απαγορεύσει την πώληση του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και του αντίστοιχου "Σταθερά και Κινητά 180 (OTE 160+20F2M)", το οποίο επίσης διέθετε στην αγορά την ίδια περίοδο ο ΟΤΕ.

Στην απόφασή της η επιτροπή έκανε λόγο για παράνομη εμπορική διάθεση στην αγορά οικονομικών προγραμμάτων χωρίς την προαπαιτούμενη από τον νόμο έγκριση της ΕΕΤΤ, γεγονός που, όπως ανέφερε, συνιστά νέα παραβίαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Επιπλέον, η ΕΕΤΤ επέβαλε στον ΟΤΕ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000 ευρώ) για καθένα από τα δύο προγράμματα και για κάθε μέρα για την οποία δεν θα συμμορφωνόταν στην απόφασή της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση της ΕΕΤΤ, εκτός από την αντίδραση του ΟΤΕ, είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων του Οργανισμού, καθώς συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της ΕΕΤΤ δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, κατηγορώντας την ΕΕΤΤ ότι άφηνε τον ΟΤΕ χωρίς εμπορικά όπλα έναντι του ανταγωνισμού σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Η ομοσπονδία είχε στραφεί κατά της ΕΕΤΤ με σκληρό λεξιλόγιο κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ασκεί "συνεχίζει να αβαντάρει 'ανταγωνιστές' του ΟΤΕ, κάνει πλάτες σε χρεοκοπημένους και δεν επιτρέπει στην πιο υγιή επιχείρηση, τον ΟΤΕ, να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και με λιγότερο κόστος για τον καταναλωτή, φαλκιδεύοντας τον όποιο υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v