Ηλεκτρονική: Τι βλέπει για το β΄ 6μηνο

Υποχώρηση στον κύκλο εργασιών της, στις λειτουργικές της επιδόσεις και στο τελικό της αποτέλεσμα (καθαρές ζημιές 3,4 εκατ. ευρώ) σημείωσε η Ηλεκτρονική κατά το πρώτο εξάμηνο.

Ηλεκτρονική: Τι βλέπει για το β΄ 6μηνο
Υποχώρηση στον κύκλο εργασιών της (από τα 93,4 στα 78,9 εκατ. ευρώ), στις λειτουργικές της επιδόσεις (EBIT στο -1,96 εκατ. ευρώ) και στο τελικό της αποτέλεσμα (καθαρές ζημιές 3,4 εκατ. ευρώ) σημείωσε η Ηλεκτρονική κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης (η οποία λήγει στις 30/6/2011).

Η επιδείνωση αυτή αποδίδεται στη βαθειά ύφεση που πλήττει την αγορά. Να σημειωθεί πάντως, ότι η υποχώρηση των πωλήσεων της μητρικής εταιρείας ακολουθεί πτωτική πορεία.

Οι προβλέψεις της διοίκησης της εισηγμένης για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης δεν διαφοροποιούνται αισθητά με τις προβλέψεις του έγιναν από τη διοίκηση στη ετήσια οικονομική έκθεση για τη χρήση 01/07/09–30/06/10. Σύμφωνα με αυτές, ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι μακρύς και δύσκολος. Για το 2010-2011 όπως είχε αναφερθεί και εξακολουθεί να υποστηρίζεται, δεν αναμένεται αισθητή βελτίωση της καταναλωτικής δύναμης για τον κλάδο.

Οι ενέργειες που αποφασίσθηκαν από καιρό και είναι στο στάδιο της υλοποίησης είναι οι ακόλουθες :

? Η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων θα στηριχθεί στον επανασχεδιασμό των μεγάλων νέων καταστημάτων, τον επανέλεγχο των υφιστάμενων παλαιών.
? Συνεχής επιμόρφωση των υπαλλήλων για καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
? Ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
? Εντονότερη παρουσία και διάθεση των νέων τεχνολογιών μέσα από τα καταστήματά.
? Ενίσχυση των πωλήσεων μέσω του διαδικτύου.
? Προώθηση των πωλήσεων Β2Β σε υφιστάμενους συνεργάτες και εξεύρεση νέων συνεργασιών
? Σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιδιώκεται να προσφερθούν μέσα
χρηματοδότησης στους καταναλωτές με χαμηλό κόστος.
? Το τελικό στάδιο επαναδιαπραγμάτευσης των εμπορικών μισθώσεων.
? Η αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού για τον Όμιλο και την εταιρεία συνεχίζεται με γνώμονα την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και την καλύτερη απόδοση των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v