Sunlight: Σε τροχιά ανοδικής πορείας και το 2010

Η SUNLIGHT συνέχισε και το 2010 να κινείται σε τροχιά ανοδικής πορείας, κατορθώνοντας να αυξήσει τις πωλήσεις κατά 18%  και να ενισχύσει την κερδοφορία της.

Sunlight: Σε τροχιά ανοδικής πορείας και το 2010
Η SUNLIGHT συνέχισε και το 2010 να κινείται σε τροχιά ανοδικής πορείας, κατορθώνοντας να αυξήσει τις πωλήσεις και να ενισχύσει την κερδοφορία της.
 
Βασικό όχημα ανάπτυξης της Εταιρείας αποτέλεσε ο σταθερός προσανατολισμός στην υιοθέτηση καθ’ ολοκλήρου εξαγωγικής στρατηγικής η οποία αποτέλεσε τη κυρίαρχη διέξοδο ανάπτυξης, όπως διαφαίνεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους.

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT έχει στοχεύσει στη στρατηγική ανάπτυξης εκτός συνόρων, διατηρώντας ισχυρά μερίδια στις διεθνείς αγορές, μέσω 8 θυγατρικών, και διανέμοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2010, ο κύκλος εργασιών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ ανήλθε στα €117 εκατ. σημειώνοντας άνοδο κατά 18%, σε σχέση με το 2009. Η αύξηση των πωλήσεων μέσα σε μία χρονιά, που κρίνεται αντικειμενικά ως ιδιαίτερα δύσκολη, αποδίδεται στον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό της SUNLIGHT, καθώς το 98% της παραγωγής της προορίζεται σε εξαγωγές. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν σε € 5,6 εκατ.

Εξίσου δυναμική αναμένεται η πορεία της εταιρείας και το 2011 με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και την ανάπτυξη της παρουσίας της στις αναπτυσσόμενες αγορές. Σε επίπεδο πωλήσεων η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ στοχεύει σε αύξηση της τάξης του 20% και 60% στα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ).

Διατηρώντας τη βάση της παραγωγής της εταιρείας στη Ξάνθη, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, διακρίνεται για τη παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας,- state of the art-. Επενδύοντας συνεχώς στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία εστιάζει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε καινοτόμο τεχνολογία, καθώς επίσης και συστημάτων αυτόνομης παροχής ισχύος για ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών.

Παρέχοντας υψηλής ποιότητας τεχνολογικά προϊόντα η SUNLIGHT συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στο κόσμο. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κος Κωνσταντίνος Λαύκας «Η θετική πορεία της Εταιρείας μας το 2010, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο εξαγωγικός προσανατολισμός μας και η δυναμική επέκταση στο εξωτερικό, μας διασφαλίζουν όχι μόνο ένα ισχυρό παρόν, αλλά κι ένα αύριο που δεν επηρεάζεται άμεσα από τις κατά τόπους επιδράσεις της κρίσης στις αγορές, λόγω της έντονης διασποράς του business μας. Για το 2011, η στρατηγική της εταιρείας μας επικεντρώνεται σε ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την περαιτέρω είσοδο σε νέες αγορές και την ενδυνάμωση της υγιούς χρηματοοικονομικής διάρθρωσης που χαρακτηρίζει τη SUNLIGHT».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v