Cosmote: Τα κίνητρα για τους 120 που φεύγουν

Τη διατήρηση του εισοδήματος των 120 εργαζομένων που απολύονται από την Cosmote για σημαντικό χρονικό διάστημα το οποίο ποικίλει από 1 εως 3 έτη πρέπει το πρόγραμμα αποχώρησης που έχει σχεδιάσει η εταιρεία.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Cosmote: Τα κίνητρα για τους 120 που φεύγουν
Τη διατήρηση του εισοδήματος των 120 εργαζομένων που απολύονται από την Cosmote για σημαντικό χρονικό διάστημα το οποίο ποικίλει από 1 εως 3 έτη πρέπει το πρόγραμμα αποχώρησης που έχει σχεδιάσει η εταιρεία.
 
Το πρόγραμμα κινήτρων έχει στόχο, όπως αναφέρεται σε επιστολή προς το προσωπικό της εταιρείας, να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους θα αποχωρήσουν από την εταιρεία κατ’ εφαρμογή του σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης λειτουργιών της εταιρείας.

Ειδικότερα όσοι αποχωρήσουν θα λάβουν:

Nόμιμη αποζημίωση σύμφωνα με τα έτη αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας του εργαζόμενου.
Επιπλέον προβλέπεται οι αποχωρούντες θα λάβουν και μεικτό αριθμό μηναίων μισθών που θα είναι ανάλογος με την ηλικία του εργαζόμενου.

Στους υπαλλήλους εως 25 ετών θα δοθούν 8 μισθοί, στους υπαλλήλους εως 35 χρόνων 9 μισθοί, εως 45 χρονών 10 επιπλέον μισθοί, για τους εργαζόμενους ηλικίας έως 55 ετών 11 μισθοί και για όσους είναι άνω των 55 ετών θα δοθούν επιπιπλέον 12 μισθοί.

Παράλληλα επιπλέον αριθμό μικτών μηνιαίων μισθών θα λάβουν οι εργαζόμενοι που αποχωρούν με βάση την οικογενειακή κατάσταση και των αριθμό των παιδιών τους.

Για όσους έχουν 1 παιδί προβλέπονται επιπλέον 5 μικτοί μισθοί, για δύο παιδιά 7 επιπλέον μισθοί, για 3 παιδιά 9 επιπλέον μισθοί και για 4 παιδιά προβλέπονται 11 επιπλέον μικτοί μισθοί. Σε περιπτώσεις που πρόκειται για νομογονεϊκή οικογένεια, διαζευγμένο ή χήρο εργαζόμενο προβλέπεται η καταβολή επιπλέον δύο μισθών. Δηλαδή γονέας που έχει δύο παιδιά θα λάβει 9 επιπλέον μισθούς.

Παράλληλα με βάση την απόδοση των δύο τελευταίων ετών, δηλαδή 2009 και 2010 προβλέπεται η καταβολή επιπλέον 2 μισθών.

τέλος η εταιρεία όπως αναφέρει σε εσωτερική επιστολή της η κ. Έλενα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, θα διατηρήσει εως το τέλος του έτους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

-το ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (για τους εργαζόμενους καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους χωρίς κόστος για τον εργαζόμενο).
-την σύνδεση κινητού τηλεφώνου σε προνομιακό εταιρικό πρόγραμμα
-την κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων
-τη δυνατότητα να λάβουν το σύνολο του συσσωρευμένου κεφαλαίου που τους αναλογεί στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον συμμετέχουν, ανεξάρτητα από την ωρίμανση του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v