Γλίτωσε το κακούργημα η Ν. Μπουγιατιώτη

Σε δίκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών πληροφοριών από κοινού και κατά συναυτουργία παραπέμπεται η υπεύθυνη της Δυναμική Ζωή Νατάσσα Μπουγιατιώτη, καθώς και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας.

Γλίτωσε το κακούργημα η Ν. Μπουγιατιώτη
Σε δίκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών πληροφοριών από κοινού και κατά συναυτουργία παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (399/2009) η υπεύθυνη της Δυναμική Ζωή Νατάσσα Μπουγιατιώτη καθώς και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, η οποία είχε αντικείμενο τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γυμναστηρίων Universal και Vis Vitalis.

Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο προσδιορισμού της ενώπιον τριμελούς εφετείου αφού ένας εκ των κατηγορουμένων είναι δικηγόρος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι με στόχο των επηρεασμό των επενδυτών παρέστησαν ψευδώς ότι η χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι στην πραγματικότητα.

"Παραστάθηκε ψευδώς και παραπλανητικώς από κατηγορούμενους προς το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρία διατηρεί υψηλή κερδοφορία και έχει ισχυρές ταμειακές ροές και επομένως η χρηματοοικονομική της θέση είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι ήταν στην πραγματικότητα, αφού τόσο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του α΄ εξαμήνου του 2004 παρουσιάστηκε προσαυξημένος κατά το ποσό της προαναφερομένης ενδοομιλικής συναλλαγής (3 εκατ ευρώ που αφορούσαν σε ενοομιλική πώληση διενεργηθείσα στις 30/6/2004 προς την 100% θυγατρική της Being Best Global Alliance LTD., με έδρα την Ιρλανδία), προσδιορισθείσας στο ποσό των 10.433.870 εκατ. ευρώ, ήτοι 60% ανεβασμένο σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2003, όσο και ο μη ενοποιημένος κύκλος εργασιών του α΄ εξαμήνου του 2004, προσαυξημένος κατά 8.440.000 ευρώ".

Απώτερος στόχος αυτής της πράξης, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν οι επενδυτές να επενδύσουν σε μετοχές της Δυναμική Ζωή.

Αντίθετα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε ζημία της Δυναμική Ζωή, καθώς τα χρήματα -όπως προκύπτει και από πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν στο στάδιο της ανάκρισης- φέρονται να διατέθηκαν για τους σκοπούς της εταιρίας, και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη δικτύου στο εξωτερικό.

Η υπόθεση φτάνει στο εδώλιο ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Για την υπόθεση της Δυναμική Ζωή εκκρεμεί και έτερη μήνυση, η οποία είχε υποβάλει η Eurobank. Για το σκέλος αυτό έχει διενεργηθεί ανάκριση από τον 5ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος της Ν. Μπουγιατιώτη και των λοιπών μελών του Δ.Σ. της Δυναμική Ζωής και έκλεισε την έρευνα με τυπικές κλήσεις.

Επ’ αυτού αναμένεται να αποφανθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών (σ.σ.: η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιόν του επί ενάμιση χρόνο), ο οποίος θα προτείνει εάν θα πρέπει να κλείσει η υπόθεση ή αν θα πρέπει να διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v