Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Νέα κεφάλαια έως 398 εκ. με ΑΜΚ και ΜΟΔ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 98,06 εκατ. ευρώ αλλά και στην έκδοση τουλάχιστον δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων μέχρι το ποσό των 300 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει η Alapis.

Alapis: Νέα κεφάλαια έως 398 εκ. με ΑΜΚ και ΜΟΔ
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 98,06 εκατ. ευρώ αλλά και στην έκδοση τουλάχιστον δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων, μέχρι το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η Alapis, προκειμένου να τρέξει επενδύσεις και να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της.

Η εταιρία συγκάλεσε για τις 4 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, με θέματα τη -νέα- μείωση του αριθμού των μετοχών της, με παράλληλη αύξηση της τιμής (reverse split), σε αναλογία 1 νέα για κάθε 5 παλαιές μετοχές, και εν συνεχεία την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 98,06 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να μπορεί να εκδώσει μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, ύψους έως 300 εκατ. ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης και κάλυψή τους μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση της διοίκησης, μετά το reverse split η Alapis θα διαθέτει 49.030.011 τίτλους. H αύξηση κεφαλαίου θα διενεργηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά. Επομένως, θα εκδοθούν 98.060.022 νέοι τίτλοι, που θα διατεθούν προς 1 ευρώ έκαστος.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση κεφαλαίου θα κατευθυνθούν, σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, για κεφάλαιο κίνησης και στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον αναπτυσσόμενο κλάδο των γενόσημων φαρμάκων, η κατανάλωση των οποίων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς μετά τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Θεσμικοί στρατηγικοί επενδυτές από τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή

Επιπλέον η εταιρία σχεδιάζει την πιθανή άνλτηση περαιτέρω κεφαλαίων μέσω έκδοσης 2 τουλάχιστον ΜΟΔ. Το σώμα των μετόχων θα κληθεί να εγκρίνει το εύρος τιμών στο οποίο θα εκδοθούν τα ΜΟΔ και να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση για τον καθορισμό του χρόνου και της ακριβούς τιμής μετατροπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της εταιρίας είναι η τιμή μετατροπής να ενέχει  premium σε σχέση με την τρέχουσα αποτίμηση κατά το χρόνο της μετατροπής.

Στον αντίποδα, τα κεφάλαια έως 300 εκατ. ευρώ που επιδιώκεται να αντληθούν μέσω μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων θα χρησιμοποιηθούν για μείωση δανεισμού και αναδιάρθρωση των υπόλοιπων δανείων με επιμήκυνση της διάρκειάς τους. Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση ανακυκλούμενης πίστωσης που έχει η Alapis λήγει το 2012 και θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί.

Με βάση πληροφορίες, η Alapis και ο νέος μεγαλομέτοχός της, κ. Al Jebouri, έχουν πραγματοποιήσει ήδη διερευνητικές επαφές με ξένα funds για την κάλυψη των ΜΟΔ καθώς και τυχόν αδιάθετων μετοχών και έχει διαπιστωθεί ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές όπως και από επενδυτικούς οργανισμούς της Μέσης Ανατολής.

O νέος μεγαλομέτοχος της Alapis διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Μέση Ανατολή, όντας βουλγαροϊρακινής καταγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v