ΔΕΗ: Ζητά «Τειρεσία» για το ηλεκτρικό ρεύμα

Tη δημιουργία ενός μηχανισμού τύπου «Tειρεσία» για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος θα ζητήσει η ΔΕΗ από τη ΡΑΕ, προκειμένου να προστατευθούν η ίδια αλλά και οι εναλλακτικοί πάροχοι από τις οφειλές των πελατών τους.

ΔΕΗ: Ζητά «Τειρεσία» για το ηλεκτρικό ρεύμα
δημιουργία ενός μηχανισμού τύπου «Tειρεσία» για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος θα ζητήσει η ΔΕΗ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να προστατευθούν η ίδια αλλά και οι εναλλακτικοί πάροχοι από τις οφειλές των πελατών τους, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ μόνο από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις ανέρχονταν στα 400 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Aνησυχίες για το θέμα εκφράζονται και από πλευράς των δύο μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών του κλάδου Energa και Aegean Power.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης με δόσεις ή με άλλους ευνοϊκούς όρους, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε κρίσιμες περιόδους για ευάλωτους καταναλωτές όπως ηλικιωμένους, νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v