Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&B: Αυξημένα κέρδη το 2010 - Επιστροφή κεφαλαίου

Aύξηση 25,1% σημείωσαν οι πωλήσεις της S&B το 2010 σε σύγκριση με το 2009. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 13,1 εκατ., ήτοι εξαπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2009. Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου €0,25 ανά μετοχή.

S&B: Αυξημένα κέρδη το 2010 - Επιστροφή κεφαλαίου
Aύξηση 25,1% σημείωσαν οι πωλήσεις της S&B  το 2010 σε σύγκριση με το 2009, με τη θετική τάση να διατηρείται καθόλη τη διάρκεια του έτους. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 13,1 εκατ., ήτοι εξαπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2009. Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου €0,25 ανά μετοχή 

 Ταχύτερη ανάπτυξη  παρουσίασαν τα EBITDA έναντι των πωλήσεων, με αύξηση κατά 53,5% σε σχέση με το 2009 ως αποτέλεσμα της ισχυρής λειτουργικής μόχλευσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας.
 
Η σημαντική διεύρυνση των περιθωρίων οδήγησε σε ρεκόρ κερδοφορίας τους Κλάδους του Μπεντονίτη, των Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης και των Λοιπών Ορυκτών.
 
Ο κος Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε:
«Κατά τη διάρκεια του 2010 η απόδοσή μας παρουσίασε εντυπωσιακή ανάκαμψη, έστω κι αν δεν έχουμε επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα παρέμεινε ισχυρή καθόλη τη χρονιά, καθώς η αρχική αναπλήρωση των αποθεμάτων μετατράπηκε σταδιακά σε σταθερή ζήτηση, ιδιαίτερα δε, στις αγορές της μεταλλουργίας. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στην παραγωγική λειτουργία του Κλάδου Βωξίτη, επιτύχαμε συνολικά ισχυρή κερδοφορία στον Όμιλό μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάκαμψη των περιθωρίων μας, που αντικατοπτρίζει την ισχυρή λειτουργική μόχλευση, ως αποτέλεσμα του πρόσθετου όγκου πωλήσεων από τις δραστηριότητές μας και των πρωτοβουλιών βελτίωσης της αποδοτικότητας που υλοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά.
Οι οικονομικές εξελίξεις στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε παραμένουν ευνοϊκές, η Γερμανία εξακολουθεί να ενισχύεται, ενώ παράλληλα η έκθεση των εσόδων μας από πωλήσεις στην εγχώρια αγορά είναι κάτω από το 8%. Παρακολουθούμε στενά την πρόσφατη μεταβλητότητα και τις αυξήσεις τιμών διαφόρων παραγόντων του κόστους μας αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι για τις μελλοντικές προοπτικές μας, καθώς χάρη στην ισχυροποίηση της γεωγραφικής μας παρουσίας το 2010 και στην αυξημένη οικονομική μας ευελιξία, βρισκόμαστε σε ευνοϊκή θέση ώστε να διατηρήσουμε τη θετική μας δυναμική.»

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του 2010 η απόδοση του Ομίλου S&B παρουσίασε ανάκαμψη σε όλα τα μέτωπα, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις αγορές μας διατήρησε τη θετική τάση που είχε κάνει την εμφάνισή της στο τέλος του 2009.

Η ζήτηση στις αγορές της μεταλλουργίας υπήρξε ισχυρή και βελτιώθηκε προοδευτικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το γεγονός αυτό ήταν ένδειξη ότι η αρχική σημαντική επίδραση από την αναπλήρωση των χαμηλών αποθεμάτων (restocking effect), μετατρεπόταν σταδιακά σε σταθερή ζήτηση.

Καθόλη τη χρονιά παραμείναμε κοντά στους πελάτες μας, όπως είχαμε πράξει κατά τη διάρκεια των προκλήσεων της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας από τα τέλη του 2008 και όλο το 2009, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης. Το γεγονός αυτό μας επέτρεψε να διατηρήσουμε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις μας σε ως επί το πλείστον όλες τις αγορές που εξυπηρετούμε και να αυξήσουμε μερίδια αγοράς σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Ως αποτέλεσμα, ευνοηθήκαμε από την ισχυροποιημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος ζήτηση αλλά και από τις σημαντικά αυξημένους όγκους πωλήσεων. Επιπλέον, το προϊοντικό μείγμα υπήρξε ευνοϊκό, με τον όγκο πωλήσεων από υψηλότερης αξίας αγορές, όπως τα χυτήρια και τα συλλιπάσματα συνεχούς χύτευσης, να ανακτά σημαντικό επίπεδο συνεισφοράς στις πωλήσεις του Ομίλου, σε σύγκριση με το 2009.

Η εξέλιξη αυτή σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων πλαισιώθηκε και από γενικότερα βελτιωμένες τιμές και μας επέτρεψε να επιτύχουμε έσοδα από πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου για το 2010 ύψους €420,1 εκατ., ήτοι αύξηση 25,1% σε σύγκριση με το 2009.

Οι υψηλότεροι όγκοι παραγωγής κατά τη διάρκεια του έτους οδήγησαν σε μεγαλύτερη κάλυψη της παραγωγικής δυναμικότητας σε διάφορες μονάδες παραγωγής του Ομίλου, και είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποδοτικότητας στα κόστη παραγωγής.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες ενέργειες μας το 2009 για τον περιορισμό του κόστους και των δαπανών, είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη λειτουργική μόχλευση και κατ’ επέκταση τη διεύρυνση των περιθωρίων κερδοφορίας.

Παρά τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και των θαλασσίων ναύλων κατά 29% και 30% αντίστοιχα σε σχέση με το 2009, το περιθώριο μεικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και το μεικτό κέρδος έφθασε τα €93,4 εκατ., ήτοι αύξηση 26,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση αυτή περιλαμβάνει μία σημαντική αρνητική επίπτωση από τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στην παραγωγική λειτουργία του Κλάδου Βωξίτη.

Οι καθυστερήσεις στην αδειοδοτική διαδικασία και η προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων μας σε βασικά κοιτάσματα, παρεμπόδισαν την ικανότητά μας να λειτουργήσουμε κατά ένα βέλτιστο και κοστολογικά αποδοτικά τρόπο. Κατά συνέπεια, καταφύγαμε στην εισαγωγή πρώτων υλών από τρίτους προκειμένου να ανταποκριθούμε στις συμβατικές μας υποχρεώσεις, με αρνητικό αντίκτυπο στο κόστος.

Επιπλέον, σε αυτό το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον για τον κλάδο, υιοθετήσαμε μία πιο συντηρητική κοστολογική προσέγγιση και επιταχύναμε αποσβέσεις κεφαλαιοποιημένων επενδύσεων. Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στο δεύτερο μέρος του έτους σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις και την άρση της προσωρινής αναστολής δραστηριοτήτων, οι παράγοντες αυτοί επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του κλάδου και του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια του 2010, το EBITDA και τα λειτουργικά περιθώρια διευρύνθηκαν σημαντικά κατά 260 και 230 μονάδες βάσης αντίστοιχα. Ως αποτέλεσμα, το EBITDA των €59,8 εκατ. και τα λειτουργικά κέρδη των €27,6 εκατ. αναπτύχτηκαν ταχύτερα από τις πωλήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53,5% και 92,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά έξοδα τόκων ήταν χαμηλότερα κατά 33,6% στα €4,1 εκατ. για το έτος, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου δανεισμού και των μειωμένων επιτοκίων.
 
Τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους και τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €13,1 εκατ. και σχεδόν €0,26 για το έτος, αντικατοπτρίζοντας εξαπλάσια και πενταπλάσια αύξηση αντίστοιχα, σε σχέση με το 2009.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, υποστήριξαν τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα με πειθαρχημένη διαχείριση του ενεργητικού και στο πλαίσιο αυτό συνεχίσαν να χρηματοδοτούν την αύξηση των πωλήσεων μέσω βελτιστοποιημένου κεφαλαίου κίνησης.

Κατ’ αντιστοιχία με την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το κεφάλαιο κίνησης παρουσίασε συγκρατημένη αύξηση κατά €6,3 εκατ. ή κατά 9.0% σε σύγκριση με το 2009, ενώ ως ποσοστό επί των πωλήσεων ήταν 18.0%, βελτιωμένο έναντι του 20.7% το 2009.

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήσαμε κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους €24,3 εκατ. σε σύγκριση με τα €30,3 εκατ. το 2009, σχετιζόμενες κυρίως με αύξηση της ωφέλιμης ζωής παγίων αλλά και επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, καθώς και βελτίωση στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγιεινής και της ασφάλειας.
 
Οι προ φόρων λειτουργικές ταμειακές ροές (καθαρές από κεφαλαιουχικές δαπάνες) ήταν €26,2 εκατ. ενώ οι καθαρές ταμειακές ροές, συμπεριλαμβανομένων των δανειακών αποπληρωμών στη διάρκεια του έτους έφθασαν τα € 9,0 εκατ.

Ως αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε ισόποσα από τα €121,9 εκατ. στο τέλος του 2009 σε €112,9 εκατ. στο τέλος του 2010 και η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA βρίσκεται στο 1,9 σε σύγκριση με το 3,1 στα τέλη του 2009.

Επιπλέον, παρατάθηκε η διάρκεια ομολογιακού δανείου ύψους €30 εκατ. από το Μάρτιο του 2011 στον Ιούνιο του 2013. Η κεφαλαιακή μας δομή ενδυναμώθηκε σημαντικά και βελτιώθηκε περαιτέρω το 2010 καθώς η σχέση καθαρού δανεισμού προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,46 από 0,53 ένα χρόνο πριν.

Βασικά στοιχεία ανά Δραστηριότητα

Η ζήτηση υπήρξε ισχυρή κατά τη διάρκεια του έτους για όλες τις αγορές εκτός από τα έργα πολιτικού μηχανικού και την άμμο υγιεινής κατοικιδίων. Η αύξηση στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα οδήγησε σε ευνοϊκό προϊοντικό μείγμα και αυξημένο όγκο πωλήσεων στη σφαιροποίηση σιδήρου και τα χυτήρια, όπου τα έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν ψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης και συνεισέφεραν σε ρεκόρ κερδοφορίας για τον κλάδο.

Η επίπτωση από την επιδείνωση στον κατασκευαστικό κλάδο της νότιας Ευρώπης συνέχισε και το 2010 και αντισταθμίστηκε μόνο μερικώς από την καλύτερη επίδοση του κατασκευαστικού κλάδου τη βορείου Αμερικής και της Κίνας. Η ισχυρή απόδοση στη Βόρεια Αμερική κατέστη δυνατή με τη συνεισφορά των μονάδων διόγκωσης που έχουμε αποκτήσει στη νοτιοανατολική ακτή. Η κερδοφορία βελτιώθηκε σταδιακά από τρίμηνο σε τρίμηνο παρά τους υψηλότερους κατά μέσο όρους θαλασσίους ναύλους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η ικανότητά μας να προσαρμόσουμε αποτελεσματικά την παραγωγική μας δυναμικότητα στις απαιτήσεις της αγοράς κατά το 2010 ήταν σημαντικά περιορισμένη. Ως αποτέλεσμα των συσσωρευμένων καθυστερήσεων στην αδειοδοτική διαδικασία και μίας προσωρινής αναστολής δραστηριοτήτων σε ορισμένα από τα κοιτάσματά μας, η εξορυκτική δραστηριότητα περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα. Η σταδιακή επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας στο δεύτερο μέρος του 2010, σε συνέχεια της επίλυσης αυτών των επιχειρησιακών δυσκολιών μετά το καλοκαίρι, δεν κατέστη επαρκής για να αντισταθμίσει τη σημαντική επίπτωση στην κερδοφορία. Παρά ταύτα, οι βελτιώσεις στην απόδοση που παρατηρήθηκαν ήδη από το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να συνεχιστούν.

Ο Κλάδος των Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης ευνοήθηκε από την υψηλότερη ιστορικά παγκόσμια παραγωγή χάλυβα. Με το διεθνές δίκτυο παραγωγής του στρατηγικά τοποθετημένο κοντά στους πελάτες του, ο κλάδος κατόρθωσε να ξεπεράσει τη θετική τάση της παραγωγής χάλυβα σε ορισμένες περιοχές και να ενισχυθεί πέραν της αγοράς. Ως αποτέλεσμα, πέτυχε απόδοση ρεκόρ τόσο ως προς τα έσοδα από πωλήσεις όσο και ως προς την κερδοφορία.

Η ζήτηση παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη στις αγορές της υαλουργίας, των κεραμικών και των πυρίμαχων. Αξιοποιώντας τις βελτιώσεις αποδοτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας που επιτεύχθηκαν την περασμένη χρονιά και τις στιβαρές ικανότητες βιομηχανικού marketing των στελεχών του, ο κλάδος ανταποκρίθηκε επιτυχώς στην ανάκαμψη της ζήτησης σε όλες τις αγορές, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις και ρεκόρ κερδοφορίας.

Προοπτικές

Αντλούμε αισιοδοξία από την ισχυρή επίδοσή μας το 2010 και την αξία που επανακτήσαμε στη δραστηριότητά μας. Η ανάκαμψή μας υποστηρίχθηκε από τις σημαντικά βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και στις αγορές που εξυπηρετούμε.

Αναμένουμε σταθερή και συνεχιζόμενη πρόοδο το 2011, υποστηριζόμενη από το γεγονός ότι βασικοί δείκτες για τη δραστηριότητά μας, όπως η παραγωγή χάλυβα και η οικοδομική δραστηριότητα, δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, παράλληλα, παρακολουθούμε στενά εξωγενείς παράγοντες διαμόρφωσης του κόστους, όπως οι πρώτες ύλες από τρίτους και οι τιμές των καυσίμων, που παρουσιάζουν απότομη αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη δυναμική της δραστηριότητάς μας και το 2011 και την εστίασή μας στον έλεγχο του κόστους και την περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας. Επιπλέον, αναμένουμε ότι η σταδιακή επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα στην παραγωγική δραστηριότητα του βωξίτη θα συνεισφέρει θετικά στη γενική απόδοση του Ομίλου.
Όπως και το 2010, επιδιώκουμε ενεργά στοχευμένες επενδύσεις, μέσω των οποίων μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυναμικότητα και την παρουσία μας σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή ανάπτυξη. Επεξεργαζόμαστε, αρκετά, δυνητικά επενδυτικά εγχειρήματα, ενώ η οικονομική και ταμειακή μας θέση παραμένει ισχυρή, ικανή και έτοιμή να υποστηρίξει τα σχέδιά μας για περαιτέρω δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας.

Στη βάση της ισχυρής συνολικής μας απόδοσης κατά τη διάρκεια του 2010, της εμπιστοσύνης μας στις μελλοντικές προοπτικές των δραστηριοτήτων μας και με σκοπό την ανταμοιβή με αποδοτικό τρόπο των μετόχων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού €0,25 ανά μετοχή. Περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την προτεινόμενη αυτή συναλλαγή θα διατεθούν μεταγενέστερα και η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση από τους μετόχους στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2011.

Διαδοχή Διευθύνοντος Συμβούλου

Στις 8 Νοεμβρίου 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της S&B επέλεξε τον κ. Κρίτωνα Αναβλαβή, επί του παρόντος Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου, για να διαδεχθεί τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη μετά την προγραμματισμένη λήξη της θητείας του, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Μετά την ολοκλήρωση όλων των νομικών και προβλεπομένων από το καταστατικό της Εταιρίας διαδικασιών, ο κ. Αναβλαβής θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου κατά αρχάς με ορίζοντα πέντε ετών.

Η απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού μας για την ανάπτυξη της ηγεσίας, δημιουργώντας εσωτερικά για το υποψήφιο στελεχιακό δυναμικό του τις κατάλληλες ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και συνεχούς εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση και ο σωστός σχεδιασμός διαδοχής.. Η απόφαση αυτή, αντικατοπτρίζει επίσης την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του Συμβουλίου απέναντι στην εις βάθος γνώση της δραστηριότητάς μας και την ασφάλεια που προσφέρει μία ομαλή και έγκαιρη αλλαγή ηγεσίας.

Σύσταση κοινής εταιρίας για περλίτη στην Τουρκία

Στις 6 Οκτωβρίου 2010, η S&B προχώρησε στην ίδρυση της Pergem Mineral Mining Industry and Trade S.A. μίας νέας από κοινού εταιρίας σε συνεργασία με τους κ.κ. Bulent Iper και Orca Kirker, οι οποίοι είναι σημαντικοί παραγωγοί περλίτη στην Τουρκία. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε €2,7 εκατ. και η S&B θα συμμετάσχει στη νέα κοινή εταιρία με ποσό ύψους €1,35 εκατ. και ποσοστό 50%. Η Pergem Mineral Mining Industry and Trade S.A. θα εδρεύει στη Σμύρνη και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων περλίτη στην ευρύτερη περιοχή της Περγάμου. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας διαβαθμισμένου περλίτη, προοριζόμενου κυρίως για χρήση στις κατασκευές και τα δομικά υλικά, ενώ θα στοχεύει στις αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) και της Ασίας.

Adventus

Στις 24 Ιουνίου 2010, ο Όμιλος υπέγραψε συμφωνία για την ίδρυση της Adventus Europe GmbH, με την Adventus Intellectual Property Inc. (μητρική εταιρεία των Adventus Americas Inc. και EnviroMetal Technologies Inc. με έδρα τον Καναδά). Η συνολική επένδυση στην νέα εταιρία, που θα έχει έδρα την Γερμανία, ανέρχεται σε €0,3 εκατ. Η S&B Industrial Minerals GmbH (θυγατρική του Ομίλου S&B στη Γερμανία) θα συμμετέχει στην νέα συνδεμένη εταιρία με ποσοστό 42%.
 
Σκοπός της νέας εταιρίας είναι η εξυπηρέτηση περιβαλλοντικών έργων με προϊόντα βιοτεχνολογίας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά απορρύπανσης εδαφών, υπόγειων υδάτων και ιζημάτων. Οι δοκιμασμένες και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες της Adventus, παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στην απομάκρυνση των ρυπαντών. Η Adventus Europe GmbH, θα εξυπηρετεί όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. καθώς και την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Angang Steel

Στις 26 Ιανουαρίου 2010, ο Όμιλος υπέγραψε συμφωνία για τη σύσταση κοινής εταιρίας διάρκειας 30 ετών, με την Angang Industry Group Co. Ltd. στη βόρεια Κίνα (επαρχία Liaoning). Η εταιρία συστάθηκε μεταξύ των Stollberg & Samil Co. Ltd, ήδη υπάρχουσας και από κοινού ελεγχόμενης εταιρίας της S&B στην Κορέα, και της Angang Industry Group Co. Ltd., θυγατρικής της Angang Steel Co. Ltd. (Angang).

Η συνολική επένδυση στην κοινοπραξία ανέρχεται σε 6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Η αναλογική συμμετοχή της S&B σε επίπεδο Ομίλου είναι 1,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Σκοπός της νέας εταιρίας είναι η «εκ των έσω» προμήθεια συλλιπασμάτων μεταλλουργίας για τον κλάδο παραγωγής χάλυβα της Angang, προσφέροντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα των διεθνούς κλάσεως παραγωγικών προτύπων της S&B, την εμπειρία της στον ποιοτικό έλεγχο και την τεχνογνωσία της στις εφαρμογές συλλιπασμάτων συνεχούς χύτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοπραξία δημιούργησε νέα μονάδα παραγωγής κοντά στο εργοστάσιο χάλυβα της Angang, η οποία λειτούργησε το Δεκέμβριο του 2010.

Διανομή δωρεάν μετοχών

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2010 ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό €10.356.440 με κεφαλαιοποίηση αφορολόγητων αποθεματικών και την έκδοση και δωρεάν διανομή στους μετόχους μιας (1) νέας μετοχής για κάθε τέσσερις (4) παλαιές. Στις 9 Αυγούστου 2010 και έπειτα από τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων, η Εταιρία εξέδωσε 10.356.440 νέες, κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 έκαστη. Κατά συνέπεια, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε €51.782.200 και προκύπτει από ισάριθμες κοινές, ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 έκαστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v