Εξαγορά αμερικάνικων ΑΠΕ από Τέρνα Ενεργειακή

Στην απόκτηση 10 εταιριών οι οποίες κατέχουν άδειες για την ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων στις Πολιτείες Idaho και Oregon των ΗΠΑ, προχωρά η Τέρνα Ενεργειακή. Το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 346 εκ. δολ.

Εξαγορά αμερικάνικων ΑΠΕ από Τέρνα Ενεργειακή
Στην απόκτηση 10 εταιρειών, οι οποίες κατέχουν άδειες για την ανάπτυξη δύο μεγάλων ομάδων Αιολικών Πάρκων στις Πολιτείες Idaho και Oregon των ΗΠΑ, προχωρά η Τέρνα Ενεργειακή

Το τίμημα που θα καταβληθεί για την εν λόγω απόκτηση θα ανέλθει σε 20,4 εκ δολάρια ΗΠΑ.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων και του τιμήματος εξαγοράς) εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 346 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ περίπου. 

Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι η Τέρνα Ενεργειακή είχε πρόσφατα αποφασίσει τη δραστηριοποίηση της και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις οποίες η αγορά των ΑΠΕ είναι θελκτική λόγω και της πρόσφατης θέσπισης κρατικών επιδοτήσεων και κινήτρων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την επένδυση της εταιρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την απόκτηση εταιριών των οποίων η δραστηριότητα αφορά αποκλειστικά και μόνον την ανάπτυξη Αιολικών Πάρκων παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενημερώνει ότι προβαίνει στην απόκτηση 10 εταιρειών, οι οποίες κατέχουν άδειες για την ανάπτυξη δύο μεγάλων ομάδων Αιολικών Πάρκων στις Πολιτείες Idaho και Oregon των ΗΠΑ.

Ενόψει αυτής της απόκτησης ιδρύθηκε η εταιρεία TERNA ENERGY USA HOLDINGS CORPORATION, ώστε να καταστεί μητρική όποιων εταιρειών αποκτηθούν στις ΗΠΑ. Το τίμημα που θα καταβληθεί για την εν λόγω απόκτηση θα ανέλθει σε 20,4 εκ δολάρια ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία προβαίνει στην απόκτηση των εξής 6 εταιρειών στην πολιτεία
του Idaho:
1. Cold Springs Windfarm LLC
2. Desert Meadow Windfarm LLC
3. Hammet Hill Windfarm LLC
4. Mainline Windfarm LLC
5. Ryegrass Windfarm LLC
6. Two Ponds Windfarm LLC

Οι παραπάνω εταιρείες κατέχουν άδειες για την κατασκευή μιας ομάδας 6 αιολικών πάρκων στην πολιτεία του Idaho, συνολικής ισχύος κατ’ ανώτατο 138 MW. Τα εν λόγω αιολικά πάρκα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, διαθέτουν ήδη 20ετείς συμβάσεις πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στην τοπική επιχείρηση ηλεκτρισμού (IDAHO POWER COMPANY), ενώ δικαιούνται να λάβουν κεφαλαιακή επιδότηση ύψους 30% επί των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία προβαίνει στην απόκτηση των παρακάτω 4 εταιρειών στην πολιτεία
του Oregon:
1. High Plateau Windfarm LLC
2. Lower Ridge Windfarm LLC
3. Mule Hollow Windfarm LLC
4. Pine City Windfarm LLC

που κατέχουν άδειες για τέσσερα αιολικά πάρκα και βρίσκονται στην πολιτεία του Oregon, συνολικής ισχύος 40MW. Τα πάρκα αυτά επίσης θα πωλούν, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, με 20ετή σύμβαση την παραγόμενη ενέργεια στην εταιρεία ηλεκτρισμού (Pacific corp) και δικαιούνται κεφαλαιακή επιδότηση ύψους 30% επί των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων και του τιμήματος εξαγοράς) εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 346 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ περίπου.

Η χρηματοδότηση θα κατανεμηθεί ως εξής: περίπου 20% ίδια κεφάλαια, 30% επιδότηση επί των παραγωγικών εγκαταστάσεων, ήτοι περίπου 27% του συνολικού κόστους επένδυσης, και το υπόλοιπο από τη χρηματοπιστωτική αγορά.

Η κατασκευή του έργου στο Idaho αναμένεται να ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο του 2011 και εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2012, οπότε και θα ακολουθήσει η έναρξη εμπορικής λειτουργίας των έργων.

Η κατασκευή των έργων στο Oregon θα ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2012, οπότε και θα ακολουθήσει η έναρξη εμπορικής λειτουργίας των έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v