TT: Τι ειπώθηκε στο conference call

Υποχώρηση έως τα 5,3 δισ. ευρώ εμφάνισε το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων του Τ.Τ., ανέφερε η διοίκησή του κατά το χθεσινό conference call. Διατηρεί σύσταση "hold" η Eurobank Sec., με τιμή-στόχο τα 3,1 ευρώ.  

TT: Τι ειπώθηκε στο conference call
Το χαρτοφυλάκιο με ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης το 2010 διαμορφώθηκε στα 5,3 δισ. ευρώ έναντι 5,7 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, με τον μέσο χρόνο ωρίμανσης να διαμορφώνεται στα 4 - 5 χρόνια, ανέφερε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά τη διάρκεια του conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το report της Euroxx Securities, όπως ανέφερε η διοίκηση, η περικοπή κατά 27,1% στα διοικητικά έξοδα οφείλεται στις λιγότερες διαφημιστικές δαπάνες και στην περικοπή της μείωσης των προμηθειών προς τρίτα μέρη. Για το 2011 τα διοικητικά κόστη εκτιμώνται χαμηλότερα κατά 3% - 4%, ενώ η τράπεζα δεν σχεδιάζει αύξηση στους μισθούς.

Η αναδιάρθρωση των δανείων είναι πολύ μικρή και διαμορφώνεται σε μόλις 70 εκατ. ευρώ, ενώ οι ισχυρές επιδόσεις των καθαρών εσόδων από τόκους αποδίδονται στην αξιοσημείωτη υποχώρηση των δαπανών για τόκους λόγω της μείωσης των καταθέσεων.

Εξάλλου, ως καλύτερα των εκτιμήσεών της σημειώνει τα αποτελέσματα του 2010 η Eurobank Securities σε ξεχωριστό report της, με ημερομηνία 1η Απριλίου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο στα 3,1 ευρώ και τη σύσταση "hold". Κατά τη χρηματιστηριακή, η τράπεζα διαπραγματεύεται 1,3 και 1,1 φορά τo book value των ετών 2011 και 2012, ενώ τα έσοδά της από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες δείχνουν θετικά σημάδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v