ΔΕΗ:Συνεργασία με την κινεζική Sinovel Wind Group

Ο όμιλος ΔΕΗ και η κινεζική εταιρία Sinovel Wind Energy Group, η 2η παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων.

ΔΕΗ:Συνεργασία με την κινεζική Sinovel Wind Group
Ο όμιλος ΔΕΗ Α.Ε. και η κινεζική εταιρία Sinovel Wind Energy Group Co. Ltd., η 2η παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα.

Με βάση σχετική ανακοίνωση, τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. καθηγητής κ. Αρθούρος Ζερβός και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sinovel Wind Energy Group Co. Ltd. κ. Han Junliang, χθες το μεσημέρι στην κινεζική πρωτεύουσα. 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200 - 300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση για ανάπτυξη θαλάσσιου αιολικού πάρκου αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών.

Η συμφωνία αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την πείρα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τη συνδυάζει με αυτήν της 1ης στην Ασία και 2ης σε μέγεθος στον κόσμο εταιρίας κατασκευής ανεμογεννητριών Sinovel Wind Energy Group Co. Ltd. (http://www.sinovel.com/).

Στόχοι της συνεργασίας είναι τόσο η επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας όσο και η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας που συνεπάγεται.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της Sinovel σηματοδοτεί την απόφαση του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα και αποτελεί συνέχεια ανάλογων επιτυχημένων πρωτοβουλιών, όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την Τέρνα Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε., κ. Αρθ. Ζερβός, βρίσκεται στην Κίνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, στο Πεκίνο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κινεζικούς επιχειρηματικούς φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v