Εικόνα Ηχος:Στις 6/5 η γενική συνέλευση για ΑΜΚ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και την έκδοση νέων μετοχών, καθώς και την εκλογή νέου ΔΣ λόγω παραίτησης μελών καλείται να αποφασίσει η τακτική Γ.Σ. της Εικόνα Ηχος στις 6/5.

Εικόνα Ηχος:Στις 6/5 η γενική συνέλευση για ΑΜΚ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών, καθώς και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω παραίτησης μελών καλείται να αποφασίσει η τακτική Γ.Σ. της Εικόνα Ηχος στις 6/5. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου (Επαναληπτική Γενική Συνέλευση) την, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011.

--- Όροι της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου - Προορισμός κεφαλαίων

Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχει ως εξής:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της Εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών, ποσού Ευρώ 11.940,31 χιλ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ του βασικού πιστωτή και μετόχου της Εταιρίας του οποίου θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

Τα κεφάλαια που θα προκύψουν από την ΑΜΚ με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της Εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών, ποσού έως Ευρώ 11.940,31 χιλ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ του βασικού πιστωτή και μετόχου της Εταιρίας του οποίου θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, θα μειώσει ισόποσα τις υποχρεώσεις της Εταιρίας προς τον βασικό της πιστωτή ήτοι την εταιρία EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ έχει ήδη προτείνει στην εισηγμένη με επιστολή της την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων της Εταιρίας ή, όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε όποιο επίπεδο αυτές και αν ανέλθουν κατά την ημερομηνία ενδεχόμενης ψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης. η διοίκηση της Εταιρίας θεωρεί ότι η κάλυψη του ποσού της ΑΜΚ θα είναι πλήρης.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω αύξησης το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρίας θα αυξηθεί ανάλογα και θα εκδοθούν 39.801.022 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 έκαστη.

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί πλήρως η ΑΜΚ και εκδοθούν οι νέες μετοχές οι οποίες θα δοθούν στην EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ το ποσοστό που θα κατέχει μετά την ΑΜΚ η "EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ" επί του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης θα διαμορφωθεί στο 82,30%.

Σκοπός της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου - Οφέλη για την Εταιρία και τους Μετόχους

Βασικός σκοπός της παρούσας ΑΜΚ είναι η εξυγίανση της Εταιρίας, μέσω της ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων της, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα έμφασης της Έκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για την οικονομική περίοδο που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με την οποία εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαια της Εταιρίας είναι αρνητικά και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του Κ.Ν.2190/1920, γεγονός που υποδηλώνει αβεβαιότητα για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της Εταιρίας.

Πέραν της ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων, με την παρούσα ΑΜΚ η Εταιρία:

- Θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ χωρίς να προχωρήσει σε εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, γεγονός που θα επιφέρει αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στην οικονομική εικόνα και στην χρηματοοικονομική της διάρθρωση, με αποτέλεσμα να μπορεί, ενδεχομένως να δανείζεται ευκολότερα από τις τράπεζες.

- Θα επηρεάσει θετικά την ρευστότητά της λόγω της απάλειψης των υποχρεώσεων προς την EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ οι οποίες, αν παραμείνουν, πολύ σύντομα θα καταστούν ληξιπρόθεσμες.

- Θα συνεχιστεί ομαλότερα η λειτουργία της Εταιρίας ενώ η παράλληλη βελτίωση της οικονομικής εικόνας μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ενδεχόμενη είσοδο νέων επενδυτών στην Εταιρία ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ρευστότητά της.

- Μέσω της σημαντικής μείωσης των υποχρεώσεων και ταυτόχρονα της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων θα τεθούν οι βάσεις ώστε να εκλείψει ο λόγος για τον οποίο οι μετοχές της Εταιρίας έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Είναι πρόδηλο το γεγονός ότι τα οφέλη που παρουσιάζονται παραπάνω θα επηρεάσουν θετικά και τους ήδη υφισταμένους μετόχους και όχι μόνο αυτούς που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Τιμή Διάθεσης των νέων μετοχών

Η προτεινόμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται σε Ευρώ 0,30 ανά μετοχή, ίση, δηλαδή, με την ονομαστική αξία έκαστης μετοχής. Η τιμή αυτή κρίνεται εύλογη και συμφέρουσα τόσο για την Εταιρία όσο και για τους υφιστάμενους μετόχους της, ενώ επισημαίνεται ότι η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της Εταιρίας από τις 9.12.2010 διαμορφώνεται σε Ευρώ 0,04 μη δυνάμενη να κινηθεί ούτε ανοδικά ούτε καθοδικά δεδομένου ότι η οποιαδήποτε κίνηση στο επόμενο «βήμα τιμής? (είτε στην τιμή των Ευρώ 0,05 είτε στην τιμή των Ευρώ 0,03) υπερβαίνει τα όρια ποσοστιαίας μεταβολής που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Για τους παραπάνω λόγους η τιμή διάθεσης των Ευρώ 0,30 είναι προς το συμφέρον των ήδη υφισταμένων μετόχων. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Συμπερασματικά
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και στοχεύει -μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου- στη διασφάλιση της συνέχισης της Εταιρίας. Επίσης, πληροφορεί τους κκ μετόχους ότι έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις και δυνατότητες της χρηματοδότησης της Εταιρίας. Η ανωτέρω ΑΜΚ, εφόσον ολοκληρωθεί, θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης.

Η ωφέλεια που θα προκύψει και η προοπτική συνέχισης της Εταιρίας είναι προφανές ότι διαχέεται και στους ήδη υφισταμένους μετόχους και όχι μόνο σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι είναι επιβεβλημένη η παραίτηση των παλαιών μετόχων, προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η εν λόγω ΑΜΚ. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναφέρθηκαν, το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Εταιρίας όσο και των μετόχων η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων. Βάσει των ανωτέρω προτείνει στους κκ μετόχους την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με τους όρους που προαναφέρθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v