ΣΕΚΑΠ: Στις 13 Μαΐου η α’ επαναληπτική Γ.Σ.

Παρατείνεται η αγωνία για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΣΕΚΑΠ καθώς η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου. Σχετικό αίτημα υπέβαλε η ΣΕΚΕ προκειμένου να μελετήσει τα θέματα της γενικής συνέλευσης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΣΕΚΑΠ: Στις 13 Μαΐου η α’ επαναληπτική Γ.Σ.
Παρατείνεται η αγωνία για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΣΕΚΑΠ καθώς η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε η εκ των βασικών μετόχων της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας), που σήμερα ελέγχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, προκειμένου να μελετήσει όπως αναφέρθηκε τα θέματα της γενικής συνέλευσης αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανατεθεί από την ΑΤΕ σε σύμβουλο. Σημειώνεται ότι στην επικείμενη γενική συνέλευση θα κριθεί το ιδιοκτησιακό μέλλον της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας.

Σημείο-κλειδί πάντως για την είσοδο ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ είναι η λήψη απόφασης για τροποποίηση των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 6 του καταστατικού της ώστε να επιτραπεί η είσοδος και ιδιωτών επενδυτών αλλά και κοινοπραξιών, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, στην οποία η ΑΤΕ με βάση πληροφορίες δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, η πρόταση είναι για αύξηση κατά 25 εκατ. ευρώ με την έκδοση ανάλογου αριθμού νέων ονομαστικών μετοχών, κοινών ή και προνομιούχων, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ. Εκτός όμως από το ιδιοκτησιακό μέλλον της καπνοβιομηχανίας, καίριας σημασίας θεωρείται και η έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, που θα περιλαμβάνει τόσο τη χρηματοοικονομική της αναδιάρθρωση όσο και τη μείωση του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v