Λανσάρισμα της ιστοσελίδας του IKEA Foundation

Το IKEA Foundation λανσάρει τη νέα του ιστοσελίδα www.ikeafoundation.org. Σημείο αναφοράς είναι τα προγράμματα που υποστηρίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Το IKEA Foundation λανσάρει τη νέα του ιστοσελίδα www.ikeafoundation.org. Σημείο αναφοράς είναι τα προγράμματα που υποστηρίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Με καινοτόμες προσπάθειες χρηματοδότησης – συνολικά 45 εκατομμύρια ευρω μόνο για το 2010, μέσω στρατηγικών συνεταίρων, το IKEA Foundation επιδιώκει να ικανοποιήσει το σύνολο των βασικών αναγκών ενός παιδιού – στέγη, ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή, ποιοτική εκπαίδευση, και ένα σταθερό οικογενειακό εισόδημα.

Εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια παιδιά επωφελούνται από τα υπάρχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

«Η μία καλή πράξη φέρνει την επόμενη», σημειώνει ο Per Heggenes, Διευθύνων Σύμβουλος του IKEA Foundation, «και το αντίστροφο ισχύει. Ένα καλό σχολείο δεν είναι αρκετό εάν το παιδί είναι άρρωστο ή εάν οι γονείς του δεν έχουν σταθερό εισόδημα, γιατί πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ένα παιδί να αφήνει το σχολείο για να βοηθήσει στο εισόδημα της οικογένειας», προσθέτει. «Για αυτό το λόγο υιοθετούμε μία ολιστική προσέγγιση χρηματοδότησης μακροπρόθεσμων προγραμμάτων, που βοηθούν στο να αλλάξει ο κύκλος της φτώχειας σε κύκλο του πλούτου.»

Το IKEA Foundation υποστηρίζει από προσπάθειες πρώτων βοηθειών μετά από φυσικές καταστροφές (συμπεριλαμβανομένου του σεισμού στην Αϊτή και της πλημμυράς στο Πακιστάν) μέχρι μακροπρόθεσμα προγράμματα μείωσης της παιδική θνησιμότητας, βελτίωσης της διατροφής, υγιεινής, εμβολιασμών και προληπτικής φροντίδας σε όλη τη Νότια Ασία. Υποστηρίζει επίσης προγράμματα εκπαίδευσης για τη δημιουργία καλύτερων, φιλικών προς τα παιδιά σχολείων σε διάφορες Αφρικανικές χώρες, παιδικούς σταθμούς στις αγροτικές περιοχές της Κίνας και του Βιετνάμ. Αντιμετωπίζει επίσης τις βαθύτερες αιτίες της παιδικής εργασίας στο Πακιστάν και την Ινδία έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν και να μένουν στο σχολείο. Με την υποστήριξη χρηματοδοτήσεων προς τους εταίρους της, το ΙΚΕΑ Foundation προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες ΙΚΕΑ προϊόντων σε δωρεές κάθε χρόνο και συμμερίζεται την τεχνογνωσία της με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Με το λανσάρισμα της ιστοσελίδας η ΙΚΕΑ γιορτάζει παράλληλα τη συνένωση του συνόλου των παγκόσμιων φιλανθρωπικών της δράσεων στο IKEA Foundation, στο οποίο χορηγήθηκε το 2009 ένα expanded charter. Αυτό περιλαμβάνει το IKEA Social Initiative, γνωστό για την ετήσια εκστρατεία παιχνιδιών στα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2010 διακοπών το πρωτοφανές ποσό των 11,4 εκατομμυρίων ευρώ σε δωρεά. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα € 35,200,000 από την έναρξη της εκστρατείας. Η χρηματοδότηση υποστηρίζει την καλύτερη εκπαίδευση για 8 εκατομμύρια παιδιά σε περίπου 40 χώρες μέσω του Save the Children και της UNICEF - δύο ισχυρών εταίρων του IKEA Foundation.

O Ingvar Kamprad, που ίδρυσε την ΙΚΕΑ το 1943 και δημιούργησε το ΙΚΕΑ Foundation το 1982, σημειώνει: «Εστιάζοντας στις θεμελιώδης ανάγκες των οικογενειών σε μέρη του κόσμου όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφορά. Και το πιο σημαντικό, δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους για μια καλύτερη καθημερινή ζωή σήμερα και αύριο. "

To ΙΚΕΑ Foundation αποσκοπεί στη βελτίωση των ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους μέσω ολιστικής χρηματοδότησης, μακροπρόθεσμων προγραμμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές, θεμελιώδεις αλλαγές, για να μπορέσουν μετά με τη σειρά τους να αναλάβουν το δικό τους μέλλον. Συνεργαζόμαστε με ισχυρούς στρατηγικούς εταίρους εφαρμόζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την επίτευξη μεγάλης κλίμακας αποτελεσμάτων σε τέσσερις θεμελιώδεις τομείς της ζωής ενός παιδιού. Σήμερα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα εκτιμάται πως ωφελούν 100 εκατομμύρια παιδιά. Μάθετε περισσότερα στο www.ikeafoundation.org

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v