Wind: Στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων

Στάση εργασίας έχει προγραμματίσει για σήμερα το Σωματείο εργαζομένων στην Wind που κάνει λόγο για πογκρόμ απολύσεων ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι εντελώς ψευδές ότι έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Wind: Στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων
Στάση εργασίας έχει προγραμματίσει για σήμερα το Σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind που κάνει λόγο για "πογκρόμ" απολύσεων την ίδια ώρα που από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζεται ότι είναι εντελώς ψευδές και ανυπόστατο ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 8ωρη στάση εργασίας (σ.σ. όπως και χθες) από την έναρξη της βάρδιας κάθε τμήματος, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία, ζητώντας να ανακληθεί απόλυση συναδέλφου τους την οποία χαρακτηρίζουν στοχευμένη.

Από την πλευρά της Wind επίσημη τοποθέτηση δεν υπήρξε για το θέμα ωστόσο κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημα επαναπρόσληψης σημειώνοντας ότι επί δυο χρόνια είχε τη χαμηλότερη αξιολόγηση και αδιαφορούσε στις συστάσεις που δεχόταν, σημειώνοντας ότι η εταιρία διάκοψε τη συνεργασία της με ελάχιστους εργαζομένους, που σημείωσαν πολύ χαμηλές επιδόσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι απαξίωναν και την δράση του σωματείου σημειώνοντας ότι πρόκειται για συντεχνιακό σωματείο λίγων, απόλυτα απαξιωμένο από την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων της Wind, οι οποίοι, όπως σημειώνονταν, όχι μόνο δεν συσπειρώνονται γύρω από το σωματείο αλλά ούτε καν συμμετέχουν στις «κινητοποιήσεις».

Να σημειώσουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου η διοίκηση της Wind ερωτηθείσα σχετικά, είχε σημειώσει ότι οι αναγκαίες προσαρμογές προσωπικού στα τότε οικονομικά δεδομένα είχαν γίνει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών απασχολεί την επικαιρότητα με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό του. Οι απολύσεις από την Intrakom, οι καταργήσεις θέσεων και η παροχή κινήτρων για αποχώρηση από την εργασία από την Cosmote και τον Γερμανό αλλά και οι αναφορές του Σωματείου Εργαζόμενων στην Vodafone, αποτελούν απλώς την επιβεβαίωση ότι ο άλλοτε κραταιός κλάδος με την ταχύτατη ανάπτυξη, διέρχεται δυσκολίες που προκύπτουν όχι μόνο από την γενικότερη κρίση αλλά και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του (πχ πόλεμος τιμών, μείωση εσόδων κλπ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v