ΦΡΙΓΟ: Εξαγορά του Jebel Ali Container Factory

H Frigoglass και ο μεγαλύτερος παραγωγός γυάλινης συσκευασίας στη δυτική Αφρική ανακοινώνουν σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς του Jebel Ali Container Factory Fze, παραγωγού γυάλινων μπουκαλιών και φιαλών, στο Ντουμπάι.

ΦΡΙΓΟ: Εξαγορά του Jebel Ali Container Factory
H Frigoglass και ο μεγαλύτερος παραγωγός γυάλινης συσκευασίας στη δυτική Αφρική ανακοινώνουν σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς του 80% του Jebel Ali Container Factory Fze (JAG), παραγωγού γυάλινων μπουκαλιών και φιαλών, που εδρεύει στο Ντουμπάι. 

H Frigoglass θα εξαγοράσει το 80% της Jebel Ali και η αξία συναλλαγής θα ανέρχεται σε 6,8 εκατ. δολάρια Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου και καθαρού δανεισμού 23 εκατ. δολαρίων. Η συναλλαγή, που θα περιλαμβάνει και αυξημένες απαιτήσεις σε κεφαλαίο κίνησης, θα χρηματοδοτηθεί μέσω ανάληψης νέου δανεισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η JAG εδρεύει στην ελεύθερη ζώνη της περιοχής Jebel Ali και παράγει γυάλινα μπουκάλια και φιάλες για εταιρίες αναψυκτικών και τροφίμων. Από την αρχή των δραστηριοτήτων της, το 1997, υπήρξε ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές στη νότια και στην ανατολική Αφρική, προσφέροντας συμπληρωματική γεωγραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων της Frigoglass στην υαλουργία, που σήμερα εστιάζουν στη δυτική Αφρική.

Επιπλέον, η JAG εξάγει στην Ασία, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές υαλουργίας, και στην Ευρώπη, προσφέροντας έτσι στη Frigoglass την ευκαιρία δημιουργίας συνεργειών σε αρκετές αγορές όπου ήδη έχει ισχυρή παρουσία μέσω του κλάδου ψύξης. 

H JAG έχει μία παραγωγική μονάδα, έκτασης 68.000 τ.μ., και διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας ένα Sorg end-fired twin-pass regenerative κλίβανο, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 2009 και έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση, με παραγωγική δυναμικότητα που ξεπερνά τους 360 τόνους ημερησίως. Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων της είναι 340 άτομα, που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία. Οι πωλήσεις το 2010 ανήλθαν σε 41,6 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Σημειώνεται ότι η Beta Glass Plc., που σήμερα είναι ο κλάδος υαλουργίας της Frigoglass, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νιγηρίας. Η Frigoglass είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γυάλινης συσκευασίας στη δυτική Αφρική, με τρεις κλιβάνους παραγωγικής δυναμικότητας που ξεπερνά τους 600 τόνους ημερησίως. Οι πωλήσεις κατευθύνονται κυρίως στην τοπική αγορά καθώς και σε άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής, ενώ υπάρχει κοινή πελατειακή βάση με τον κλάδο επαγγελματικής ψύξης, που αποτελείται από κορυφαίες εταιρίες αναψυκτικών και ποτών, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής κρασιού, φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη σημαντική ευκαιρία εξάπλωσης των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της γυάλινης συσκευασίας και πιστεύουμε ότι η ισχυρή τεχνογνωσία του Jebel Ali Glass, οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και η ελκυστική γεωγραφική παρουσία θα συνεισφέρουν στη συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Η παγκόσμια αγορά γυαλιού εκτιμάται περίπου σε 27 δισ. δολάρια Αμερικής, με θετικές προοπτικές ανάπτυξης. Η Frigoglass στοχεύει στο να αυξήσει τη γεωγραφική παρουσία της στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρώπη καθώς και στις αναπτυσσόμενες αγορές της ανατολικής και νότιας Αφρικής και Ασίας, όπου η ζήτηση για προϊόντα γυάλινης συσκευασίας υπερβαίνει την προσφορά τα τελευταία χρόνια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v