Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alter: "Σκόνταψε" η επενδυτική λύση

Δεν εξασφαλίστηκε η σωτηρία του καναλιού ALTER καθώς το σχέδιο ρύθμισης και εισόδου νέου επενδυτή, δεν εγκρίθηκε από τις τράπεζες. Ανοίγει ο δρόμος για άρθρο 99.

Alter: Σκόνταψε η επενδυτική λύση
Στο «παρά πέντε» δεν ευοδώθηκε τελικά το σχέδιο εισόδου νέου επενδυτή με ταυτόχρονη ρύθμιση δανείων και υποχρεώσεων για την εισηγμένη εταιρία που ελέγχει το Alter, καθώς δεν υπήρξε συγκατάθεση από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων τραπεζών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ατμόσφαιρα έχει βαρύνει και υπάρχει ιδιαίτερη ένταση καθώς υφίστανται ισχυρά αντικρουόμενα συμφέροντα σε μια υπόθεση που εμπλέκει τράπεζες, media αλλά και διαφημιστικές εταιρίες, ενώ τα χρηματικά «ανοίγματα» είναι μεγάλα (σ.σ. οι υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Argo Fund που εφόσον υπήρχε συμφωνία θα έπαιζε το ρόλο του νέου στρατηγικού επενδυτή, αποστασιοποιείται από την υπόθεση, καθώς η ηγεσία του αισθάνεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες χωρίς την συγκατάθεση των μεγαλυτέρων πιστωτών, δηλαδή των τραπεζών.

Όπως αναφέρουν στο Εuro2day.gr πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, κατόπιν αυτής της εξέλιξης και εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραστικά, ο μόνος δρόμος που απομένει πλέον είναι η ένταξη του Αlter στις προβλέψεις του άρθρου 99 για προστασία από τους πιστωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v