Alapis: Εγκρίθηκαν από τους μετόχους AMK και ΜΟΔ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 98,06 εκατ. ευρώ με έκδοση 98.060,022 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης το 1 ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο η α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alapis.

Alapis: Εγκρίθηκαν από τους μετόχους AMK και ΜΟΔ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 98,06 εκατ. ευρώ με έκδοση 98.060,022 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης το 1 ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο η α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alapis ενώ εξουσιοδότησε το Δ. Σ της εταιρείας για έκδοση Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων ως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Στην επαναληπτική γενική συνέλευση παραβρέθηκε περίπου το 38% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης που ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία τα θέματα της αύξησης και της παροχής εξουσιοδότησης για τα ΜΟΔ. Ειδικότερα υπέρ της αύξησης ψήφισε το 72% των παριστάμενων μετοχών και υπέρ της παροχής εξουσιοδότησης στο Δ. Σ το 99% των παρισταμένων μετοχών.

Αναλυτικά το σώμα των μετόχων ενέκρινε:
 
* Tην μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών, με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4α του κ.ν. 2190/1920. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας. 

* Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους ( 2 νέες για κάθε 1 παλαιά) και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

* Έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της Εταιρείας, κατ’ άρθρο 13 παρ. 10 του κ.ν. 2190/1920. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v