Τίτλοι τέλους για την πρώην Helios

Αν και τα τελευταία χρόνια η A Jet Aviation Limited (πρώην Helios) κατάφερε να αποφύγει αρκετές αιτήσεις διάλυσης , εντούτοις οι τίτλοι τέλους για την εταιρεία ήρθαν με αφορμή οφειλές 7.703 ευρώ προς πρώην υπάλληλο.

Τίτλοι τέλους για την πρώην Helios
Αν και τα τελευταία χρόνια η A Jet Aviation Limited (πρώην Helios) κατάφερε να αποφύγει αρκετές αιτήσεις διάλυσης , εντούτοις οι τίτλοι τέλους για την εταιρεία ήρθαν με αφορμή οφειλές 7.703 ευρώ προς πρώην υπάλληλο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο κυπριακό site inbusinessnews.

Η σχετική απόφαση, εκδόθηκε στις 8 Απριλίου από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού μετά από αίτηση που υπέβαλε ο Α.Γ., πρώην υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος προηγουμένως είχε κερδίσει απόφαση στο δικαστήριο εργατικών διαφορών.

Η δικαστής Τ. Ψαρά-Μιλτιάδου, έκρινε πως η εταιρία λόγο αφερεγγυότητας αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και προχώρησε με διάταγμα εκκαθάρισης διορίζοντας ταυτόχρονα τον Επίσημο Παραλήπτη, ως προσωρινό εκκαθαριστή της περιουσίας της εταιρείας.

Πάντως, στο παρελθόν σχετικές αιτήσεις κατέθεσαν και άλλες εταιρείες αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας ενεργώντας εκ μέρους του υπουργείου Συγκοινωνιών της Κύπρου το οποίο διεκδικεί ποσό της τάξης των 5εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη αίτηση, τελικά αποσύρθηκε ενώ παρόμοια κατάληξη είχαν και άλλες αιτήσεις

Παράλληλα, η Α Jet οφείλει ποσό 900χιλ. ευρώ σε πρώην υπαλλήλους της. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η εταιρεία χρωστά συνολικά 25-27εκ. ευρώ εκ των οποίων την μερίδα του λέοντος διεκδικούν συνδεδεμένες εταιρείες του Ομίλου Libra και τα υπόλοιπα οφείλονται σε άλλους πιστωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v