FF GROUP:Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Fosun

Ο Όμιλος Fosun International θα αποκτήσει το 9,5% των μετοχών του Ομίλου Folli Follie μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που θα προκύψει μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

FF GROUP:Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Fosun
Ο Όμιλος Fosun International θα αποκτήσει το 9,5% των μετοχών του Ομίλου Folli Follie μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που θα προκύψει μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Όμιλος Folli Follie που δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικού εμπορίου με παγκόσμια παρουσία, και ο Όμιλος Fosun Int’l, μια μεγάλη εταιρεία με έδρα την Κίνα και με πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις στο χαρτοφυλάκιο της, μαζί με τη θυγατρική της, αποφάσισαν να γίνουν μέτοχοι του Ομίλου Folli Follie και να αποκτήσουν συνολικά το 9,5% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου σε συνέχεια της έκδοσης νέων μετοχών μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση προσδιορίστηκε για την 26η Μαίου 2011 με θέμα, την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά ευρώ 1.908.000,00, με καταβολή μετρητών, μέσω έκδοσης 6.360.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστης με τιμή διάθεσης € 13,30 με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των Εταιρειών FOSUN International Limited και Pramerica – Fosun China Opportunity Fund, LP («οι Επενδυτές»).

Έτσι, η Fosun και η θυγατρική της, που θα αποκτήσουν τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν μετά από αυτή την ιδιωτική τοποθέτηση, θα γίνουν από κοινού ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές του Ομίλου Folli Follie.

Ταυτόχρονα, οι δύο Όμιλοι ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν στενά για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αυτή η συνεργασία, η οποία έχει αναπτυχθεί σε κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίων συμφερόντων, αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στους δύο ομίλους εταιρειών, τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους.

Ο κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Fosun International, ο οποίος αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για τον Όμιλο Folli Follie. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τόσο η Folli Follie όσο και η Fosun έχουν να αποκομίσουν πολλά από αυτή την στρατηγική συμμαχία, που έρχεται να ενώσει την επιχειρηματική τεχνογνωσία και τη διορατικότητα δύο μεγάλων Ομίλων. Η προστιθέμενη αξία που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία θα είναι σημαντική και προσοδοφόρα, καθώς και οι δύο Όμιλοι πρόκειται να επωφεληθούν αμοιβαία: Ο Όμιλος Folli Follie ισχυροποιώντας περαιτέρω την ήδη σημαντική του παρουσία στην κινεζική και άλλες ασιατικές αγορές, και ο Όμιλος Fosun αξιοποιώντας την εμπειρία του Ομίλου Folli Follie στην ταξιδιωτική λιανική, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο. Η επόμενη μέρα αυτής της στρατηγικής συμμαχίας θα σημάνει και την ανταλλαγή της βαθιάς γνώσης των δύο Ομίλων για τις αγορές τους, καθώς και την επιδίωξη των άμεσων στρατηγικών τους στόχων. Ευελπιστούμε ότι αυτή η σημαντική συμμαχία θα βρει συνεχιστές, που θα επεκτείνουν και θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις».

Κίνα: μια σημαντική αγορά για τη στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου Folli Follie
Ο Όμιλος Folli Follie θεωρεί την καταναλωτική αγορά της Κίνας μια αγορά στρατηγικής σημασίας για την μελλοντική του ανάπτυξη, καθώς αυτή αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, βασιζόμενη στην ισχυρή οικονομική της ανάπτυξη και την στήριξη της κυβέρνησης για μια οικονομία βασιζόμενη σε ίδιες (εγχώριες) δυνάμεις.

Με την αναδιάρθρωση την παγκόσμιας οικονομίας, το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας έχει προσελκύσει αυξημένο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο προσανατολισμός της κινεζικής οικονομίας προς αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης και εκ των έσω ανάπτυξης αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης κατανάλωσης ειδών πολυτελείας και επώνυμων προϊόντων.

Στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας, ο Όμιλος Folli Follie, διανέμοντας τις ιδιόκτητες μάρκες Folli Follie και Links of London στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, στοχεύει να κάνει την Κίνα μια από τις μεγαλύτερες της αγορές και να γίνει ένας από τους κυρίαρχους Ομίλους μόδας και αξεσουάρ στη χώρα.

Επενδυτικοί στόχοι της Fosun υπήρξαν πάντα κλάδοι και κεφάλαια που συμβαδίζουν με τις αναπτυξιακές τάσεις της Κίνας και την καταναλωτική αύξηση. Η Fosun πιστεύει σθεναρά ότι η συνεργασία με τον Όμιλο Folli Follie θα συμβάλει στην παροχή αγαθών μόδας υψηλής ποιότητας στους Κινέζους καταναλωτές, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συνεταίρους να μοιραστούν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες της Κίνας.

Ο Όμιλος Folli Follie πιστεύει πως η στρατηγική επέκτασης στην Κίνα θα ενισχυθεί και θα επιταχυνθεί μέσω της εμπειρίας και εξειδίκευσης της Fosun στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και της αξιοποίησης των δικτύων του Ομίλου. Η δυναμική ανάπτυξης για τις μάρκες Folli Follie και Links of London είναι ουσιαστική, καθώς η διείσδυση του Ομίλου Folli Follie στην κινεζική αγορά έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

Η Επένδυση της Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Folli Follie

Στο πλαίσιο μια τέτοιας στρατηγικής συνεργασίας, η Fosun μαζί με τη θυγατρική της, σκοπεύει στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Ομίλου Folli Follie που θα εκδοθούν, και αντιστοιχούν στο 9,5% του νέου, μετά την αύξηση, συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου Folli Follie, αποσκοπώντας να προάγει την μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου Folli Follie και να γίνει μέτοχος αναφοράς στον Όμιλο Folli Follie. Επίσης, ο Όμιλος Fosun θα εκπροσωπείται με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Folli Follie.

Η Fosun επενδύει στον Όμιλο Folli Follie προκειμένου να γίνει στρατηγικός εταίρος και ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, στο πλαίσιο της τρέχουσας στρατηγικής της Folli Follie.

H Credit Agricole – CIB και η Εmporiki Bank λειτούργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι του Ομίλου Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v