Κωτσόβολος: «Πρωτοφανής πτώση της ζήτησης»

Διατήρηση θετικής λειτουργικής κερδοφορίας στα 5-6 εκατ. ευρώ σε μια χρονιά «πρωτοφανούς πτώσης της ζήτησης» πέτυχε ο όμιλος Κωτσόβολου, ο οποίος ελέγχεται από το βρετανικό πολυεθνικό group Dixon’s.

Κωτσόβολος: «Πρωτοφανής πτώση της ζήτησης»
Διατήρηση θετικής λειτουργικής κερδοφορίας στα 5-6 εκατ.ευρώ σε μια χρονιά «πρωτοφανούς πτώσης της ζήτησης» πέτυχε ο όμιλος Κωτσόβολου, ο οποίος ελέγχεται από το βρετανικό πολυεθνικό group Dixon’s.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου κ.Chris Matthews, οι οποίες διατυπώθηκαν σε δημοσιογραφική εκδήλωση, η πτώση πωλήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ξεπέρασε το 25% το 2010,-ποσοστό που καταγράφει εξάλλου και η ΕΛΣΤΑΤ- προσθέτοντας ότι η υποχώρηση αυτή είναι η πιο βίαιη που έχει συναντήσει ο όμιλος στην Ευρώπη.

Ανέφερε ωστόσο ότι σε αυτό το περιβάλλον ο όμιλος Κωτσόβολου κατάφερε να διατηρήσει τη λειτουργική του κερδοφορία και να δεχθεί μικρές πιέσει στην καθαρή κερδοφορία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρευστότητα του ομίλου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5% στη κλειόμενη χρήση (έληξε στις 30-04-2011), ενώ επίσης επισήμανε ότι διατηρεί μηδενικό δανεισμό.

Αν και δεν δόθηκαν στοιχεία όσον αφορά τον κύκλο εργασιών του ομίλου, επισημάνθηκε ότι σ’αυτό το περιβάλλον, η Κωτσόβολος κερδίζει μερίδια αγοράς από τον ανταγωνισμό, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζουν το 2% κατά την τελευταία χρήση.

Σε ότι αφορά την τρέχουσα χρονιά, τα στελέχη της Κωτσόβολος έκαναν λόγο για μια ακόμη δύσκολη χρονιά, όπου η πτώση μπορεί να αγγίξει το 10%-15%

Εν τω μεταξύ, η Κωτσόβολος παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο brand το «Support 360», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών για παράδοση, υποστήριξη, εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρίσκουν το νέο brand (Support 360) σε 23 καταστήματα της αλυσίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v