Εύρηκα: Αύξηση πωλήσεων και μεριδίων αγοράς

Αύξηση 1,5% παρουσίασαν οι καθαρές πωλήσεις του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ, καθώς διαμορφώθηκαν σε 66 εκατ. ευρώ το 2010, σε σχέση με τα 65 εκατ. του 2009, ενώ και η κερδοφορία εξακολουθεί να εξελίσσεται με θετικό πρόσημο.

Εύρηκα: Αύξηση πωλήσεων και μεριδίων αγοράς
Αύξηση 1,5% παρουσίασαν οι καθαρές πωλήσεις του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ, καθώς διαμορφώθηκαν σε 66 εκατ. ευρώ το 2010, σε σχέση με τα 65 εκατ. του 2009, ενώ και η κερδοφορία εξακολουθεί να εξελίσσεται με θετικό πρόσημο. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τελευταία τετραετία, παρά τις ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο της λιανικής, ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ έχει καταφέρει να αυξήσει τις καθαρές πωλήσεις του σε ποσοστό 11% (καθαρές πωλήσεις 2006: 59,5 εκατ. ευρώ).

--- Αύξηση μεριδίων αγοράς

Επιπλέον, ο όμιλος ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του, ανεβάζοντας το συνολικό μερίδιο στην κατηγορία στο 42,9% σε αξία, σε σχέση με το 40,7% του 2009.
 
Χάρις στην ηγετική τεχνογνωσία του, ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ έχει κατοχυρώσει την πρώτη θέση και στα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά, με το brand AROXOL. Το 2010, το AROXOL κατέλαβε την 1η θέση της κατηγορίας εντομοκτόνων – εντομοαπωθητικών, με μερίδιο σε αξία 19,8%, από 16,6% που ήταν το 2009 (στοιχεία IRI).

--- Δυναμική εξαγωγική πορεία

Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε το 1978 και σήμερα κατανέμεται σε περισσότερες από 20 διεθνείς αγορές, όπου ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ κερδίζει σταθερά έδαφος, είτε με τα δικά του εμπορικά σήματα, είτε παράγοντας προϊόντα για λογαριασμό μεγάλων αλυσίδων λιανικής. Εκτός Ελλάδας, τα ορμητήρια του Ομίλου είναι η Κύπρος, με την ΕΥΡΗΚΑ Λτδ., και η Ρουμανία, όπου δραστηριοποιείται η INTERSTAR CHIM S.A., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων οικιακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή, που έχει εξαγοραστεί από τον Όμιλο ΕΥΡΗΚΑ.

Σημειώνεται, ότι η καλή πορεία της εταιρείας στο εξωτερικό έχει ενισχύσει δραστικά την παραγωγικότητα του εργοστασίου της Ελλάδας, γεγονός που επηρεάζει θετικά τόσο τους εργαζομένους, όσο και την οικονομία της χώρας. Το 2010, το ύψος των εξαγωγών ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ στα άμεσα σχέδια του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ περιλαμβάνονται η ανάπτυξη των προϊόντων του στις αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται, καθώς και η είσοδος σε χώρες όπου σήμερα δεν έχει παρουσία.

--- Επενδυτική γενναιότητα

Αποτέλεσμα, αλλά και προϋπόθεση, της καλής πορείας της εταιρείας, ειδικά στις συνθήκες που διανύουμε, είναι η αναπτυξιακή επενδυτική της πολιτική. Σήμερα, ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ υλοποιεί ένα σημαντικό 5ετές επενδυτικό σχέδιο, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σε πρώτη φάση εκσυγχρονίζεται η παραγωγική μονάδα στο Βόλο, με στόχο να παράγει τα προϊόντα που έχει ανάγκη ο έλληνας καταναλωτής, σε ακόμη πιο οικονομική τιμή. 

Η προϊοντική καινοτομία, πάντα με στόχο το όφελος του καταναλωτή, είναι ο βασικότερος άξονας των επενδύσεων της εταιρείας. Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσφατα ενίσχυσε το οπλοστάσιό της με το ΕΥΡΗΚΑ OXY-POWER+, ένα εξελιγμένο προϊόν που μπήκε δυνατά στην κατηγορία των υγρών απορρυπαντικών. Με το ίδιο πνεύμα θα συνεχίσει ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ τα αναπτυξιακά του βήματα μέσω επενδύσεων, δίνοντας συνεχώς το στίγμα της πρωτοπορίας του, ακόμη και σε τομείς της αγοράς όπου μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία.

--- Ευθύνη και προσφορά για τον άνθρωπο

Όπως επισημαίνεται, ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ σε όλα τα χρόνια των δραστηριοτήτων του είναι το αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο, που μεταφράζεται σε κοινωνική προσφορά. Ειδικά στις ημέρες μας, η εταιρεία συγκεντρώνει τις δυνάμεις της και συμμετέχει, με διάφορους τρόπους, στην κοινωνική προσπάθεια για ευημερία. Στηρίζει τον καταναλωτή με ακόμη περισσότερη ποιότητα σε χαμηλότερη τιμή, βοηθώντας τον να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσής του...

Στηρίζει τον εργαζόμενο, μέσα από επενδύσεις που φέρνουν ακόμη περισσότερη παραγωγή στο εργοστάσιο της Ελλάδας, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας. Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η ΕΥΡΗΚΑ δεν μειώνει το προσωπικό της και συγκαταλέγεται στις εταιρείες με τον μακροβιότερο χρόνο παραμονής εργαζομένων, οι οποίοι επιβραβεύονται για την πολυετή προσφορά τους…

Στηρίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής χιλιάδων γυναικών, μέσω της χρηματοδότησης της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που ταξιδεύει το μήνυμα ζωής ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε όλη την Ελλάδα... Στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εφαρμογή του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2004, καθώς και με ποικίλες δράσεις ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, υιοθέτησης αντιρρυπαντικών τεχνολογιών, μείωσης της κατανάλωσης νερού κι ενέργειας, σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων με υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v